Подршка запошљавању, социјалној инклузији и социјалном предузетништву

Инфо-сесија о позиву за додјелу бесповратних средстава у оквиру грант шеме „Подршка запошљавању, социјалној инклузији и социјалном предузетништву“, који је објавило Министарство рада и социјалног старања у сарадњи са Министарством финансија, а уз подршку Делегације Европске уније у Црној Гори, биће организована у Херцег Новом 15. новембра 2022. године.

Како је саопштено из локалне управе, инфо-дан ће бити одржан у згради Општине у 10:30 сати, а из Секретаријата за туризам, економски развој и инвестиције позивају све заинтересоване да присуствују и информишу се о начину аплицирања и осталим критеријумима позива.

Позив за додјелу бесповратних средстава у оквиру грант шеме „Подршка запошљавању, социјалној инклузији и социјалном предузетништву“ објављен је 21. октобара 2022. године, а биће финансиран из ИПА 2 – Годишњег акционог програма за Црну Гору за 2020. годину – Подршка паметном и инклузивном расту – запошљавање и социјална инклузија.

Укупна вриједност ове грант шеме износи 2.705.882,35 еура. Рок за достављање пројектних предлога је 5. децембар 2022. године.

Додјелом и спровођењем ове грант шеме планирана је подршка пројектима који ће унаприједити пружање социјалних услуга у заједници, укључујући и подршку иновативним социјалним услугама, са посебним фокусом на деинституционализацију. Кроз локална партнерства за запошљавање планирана је промоција запошљавања, са посебним фокусом на „теже запошљиве“ категорије у друштву, као што су корисници социјалних давања, жене, нискоквалификовани незапослени, особе са инвалидитетом и млади, као и подржавање концепта социјалног предузетништва у Црној Гори.

Више детања на линку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here