Подршка за директна плаћања у биљној производњи

Фото: OrganicNet

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде позвало је све заинтересоване да се до 16. јуна пријаве на јавни позив за додјелу подршке за директна плаћања у биљној производњи за ову годину.

Kроз јавни позив пољопривредни произвођачи могу остварити подршку у биљној производњи кроз директна плаћања по хектару за засаде под маслинама, виновом лозом, воћњацима и ораницама, саопштено је из овог Министарства.

Висина подршке износи до 250 еура по хектару прихватљиве површине за све обрадиве површине осим за производњу житарица, гдје је износ субвенција до 500 еура по хектару, и за производњу касног меркантилног кромпира до 400 еура по хектару.

Субвенционисање производње касног меркатнилног кромпира у износу до 400 еура по хектару обухватиће произвођаче те културе у Рожајама, Петњици, Беранама, Андријевици, Бијелом Пољу, Гусињу, Плаву, Мојковцу, Kолашину, Пљевљима, Жабљаку, Шавнику, Плужинама и Никшићу.

Kорисници млађи од 40 година остварују право на додатно плаћање у износу до десет еура по хектару обрадиве површине.

Детаљније информације о овој врсти подршке, као и критеријумима које треба да задовоље заинтересовани, налазе се на интернет страници Министарства.

Информације се могу добити и у просторијама дирекција за савјетодавне послове у области биљне производње и за пољопривредне регистре и регионалну координацију.

Рок за достављање захтјева је до 16. јуна. Захтјев за подршку се може поднијети најкасније до 15. јула, што је рок за закашњеле захтјеве, али се у том случају смањује висина плаћања по дану кашњења.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here