Подршка пројекту „Текбол“

Херцег Нови  је  увијек погодна  средина  за развој и афирмацију нових спортова. То је потврдила и презентација Текбол спорта у  Спортском Центру Игало коју  је Текбол Савез Црне Горе и Спортски центар Игало.

Овај спорт у свјетским  трендовима  већ девет година је комбинација стоног тениса  који се игра ногом  са фудбалском лоптом. Сто на којем се одвија такмичење  има нагиб  на оба краја. Јучерашњој презентацији   присуствовали су полазници више школа фудбала, младе одбојкашице „Албатроса“ и бивши фудбалери који су пратили демострацију  браће Светозара и  Петра Гардашевића из Херцег Новог који су већ стекли висок рејтинг у црногорским  оквирима.

У име  организатора присутне су  поздравили  Радован Ралевић директор Спорског центра Игало и  Милорад Шутуловић предсједник Текбол Савеза Црне Горе.

-Текбол расте и  развија се врло брзо. Ускоро ће сви знати шта је текбол. Игра се у синглу  и  дубу.  Један  сет  траје до 12 поена. Поени се могу стећи ударцима главом  ногом  и  другим дијеловима тијела, осим шаком. Ако је нерјешен сет  игра се на два разлике  – објашњава правила за наш портал предсједник  националног Савеза  Милорад Шутуловић

У СЦ Игало заинтерсовани су да организују промотивне турнире како за грађане  Херцег Новог тако и за госте. Савез има  пет клубова  а  браћи Гардашевић, нприкључио  се и најмлађи брат Дејан.  Сетозар и Петар  су  недавно у Улцињу стигли на једним од турнира у четврфинале. Надам  се да ће у будућности бити још активни  и резултатски  успјешнији.

Недавно сам имао и сусрет са предсјеником општине  Тиват Жељком Комненовићем  и  договорена је сарадња и набавку и постављање шест Текбол столова на различитим локацијама који ће остати у трајном власништву Општине Тиват,

– Уз то планиране су и бројне промотивне активности у циљу упознавања  заинтересованих  и популаризације овог релативно новог спорта, који је за кратко вријеме стекао велику популарност у свијету.

Такође, у оквиру пројекта предвиђена је и организација дводневног Текбол турнира, који је планиран у другој половини августа. Поред очекиваних туристичких бенефита, наведене активности представљају уједно и наставак подршке коју Општине у Боки  пружају развоја овог спорта и промоције здравих стилова живота за све  без обзира на узраст или искуство закључује Шутуловић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here