Подијељени пакети помоћи за педесет домова у Херцег Новом  

Црква Св. Спаса на Топлој

Поводом празника Васкрсења Христовог, у Херцег Новом организовано је прикупљање и подјела помоћи житељима овога града, који су у стању социјалне потребе. Акција је организвана захваљујући доброти и љубави вјерних окупљених око своје Цркве, уз организациону подршку и помоћ у име Црквене општине топаљско-херцегновске протојереја Владана Пантелића, пароха херцегновског, преноси  портал Митроплије Црногорско-приморске.

Набавку пакета са храном и другим потрепштинама помогли су својим прилозима: манастир Острог, чланови херцегновске црквене добротворне фондације која је у оснивању и вјерни народ.

Подјела педесет васкршњих пакета је уприличена током сриједе, четвртка и петка Страсне седмице, априла 2022. године, а спровели су је чланови иницијативног одбора за оснивање фондације, старија дјеца полазници вјеронауке при ЦО Топаљско-херцеговској, и други људи добре воље. Они су обишли породице и лично им уручили поклон-пакете, са искреном жељом да у миру и радости проведу свијетли празник Васкрсења Господњег.

Црквена општина топаљско-херцеговска захваљује манастиру Острогу, члановима инцијативног одбора за оснивање херцегновске црквене добротворне фондације, као и свим другим приложницима који су овај подухват помогли, желећи свима да им Васкрсли Господ сваким добром узврати за показану љубав.

Христос васкрсе! Ваистину васкрсе!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here