ПОЧИЊЕ САЈАМ АСИСТИВНОГ МАТЕРИЈАЛА У ОШ „ИЛИЈА КИШИЋ“

Други Сајам асистивног материјала почиње сутра у ОШ „Илија Кишић“. Осим представљања нових едукативних средстава, на овај начин обиљежавају и Међународни дан особа са инвалидитетом. Отварање је превиђено у 10:00.

Асистивни материјал израдили су дефектолози и асистенти ОШ „Илија Кишић“, истакла је директорица школе Снежана Мирковић.

-Већ двије године имамо асистивни кабинет у којем израђујемо асистивну технологију односно материјале који су намјењени дјеци са аутизмом, интелектуалним и тјелесним сметњама, као и дјеци са сметњама у комуникацији и моторичким способностима. Едукативна средства која смо израдили потпомажу њихово лакше функционисање у средини.

Како је објаснила, уз помоћ асистивне технологије дјеци је омогућен напредак и лакши рад.

-На овај начин поспјешујемо јачање и надограђујемо квалитет пажње и визуализације код дјеце, моторику шаке, прстију затим ротацију ручног зглоба као основ за писање, перцептивне способности, координацију прстију, горњих и доњих екстремитета и још много елемената који су неопходни за квалитетније функционисање дјетета са сметњама у развоју, казала је директорица Мирковић.

Материјал је намјењен ученицима зеленичке школе, али и ученицима осталих васпитно-образовних установа у нашем граду који наставу похађају по прилагођеном програму, каже директорица Мирковић.

-Још прошле године смо започели сарадњу и уколико је неком колеги потребан асистивни материјал вољни смо и да посудимо и да донирамо.

Асистивни материјал ће бити изложен и у понедељак у холу ОШ „Илија Кишић“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here