Почиње рад на измјенама Општег закона о образовању и васпитању

Министарство просвјете, науке и иновација формирало је радну групу за измјене и допуне Општег закона о образовању и васпитању.

Радну групу, која ће почети рад крајем мјесеца, чине представници релевантних институција из области образовања, синдиката, наставног особља и невладиног сектора.

-Неке од кључних измјена закона које су планиране односе се на смањење броја класификационих периода како би процес оцјењивања био у функцији мотивације ученика и унапређења квалитета наставе; дигитализацију процеса и процедура на свим нивоима образовања, вођење евиденција у електронској форми, увођење дигиталних уџбеника као допуне стандардној уџбеничкој литератури… Такође, планира се смањење административних обавеза наставника како би се могли посветити ономе што је суштина њиховог позива, а то је квалитетна реализација образовно-васпитног процеса, саопштено је из Министарства.

Министарство просвете, науке и иновација посвећено и тимски ради на унапређењу образовног система, те вјерују да ће ове измјене довести до бољих услова за наставнике и квалитетнијег образовања за ученике.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here