Почиње исплата студентских стипендија и кредита

Илустрација

Министарство просвјете је обезбиједило средства за исплату стипендија и студентских кредита за новембар и децембар школске 2022/2023. године у износу 649.882 еура.

За исплату студентских кредита за два мјесеца обезбијеђено је 447.154 еура, а рата се креће од 112,50 еура до 161 еура, зависно од године студија и успјеха из претходне године.

Због кашњења поступка додјеле студентских кредита изазваног нападима на ИТ инфраструктуру Владе Црне Горе овом исплатом су обухваћени само студенти добитници студентског кредита који од раније имају потписане уговоре са Министарством просвјете.

Студенти који немају потписане уговоре, а добили су студентски кредит, ће уколико доставе уговоре и пратећу документацију, прву исплату имати у фебруару 2023. године када ће им бити исплаћене четири мјесечне рате кредита.

Студентски кредити се исплаћују према почетном слову презимена и то у филијалама Хипотекарне банке (А,Б,Ц,Ч,Ћ,Д,Ђ,Џ), Адико банке (Е,Ф,Г,Х,И,Ј,К,Л,Љ), НЛБ банке (М,Н,Њ,О,П) и Ерсте банке (Р,С,Ш,Т,У,В,З,Ж).

Средства су обезбијеђена и за стипендије за талентоване ученике и најбоље студенте за новембар и децембар школске 2022/2023. године у износу 202.728 еура. Износ рате стипендије за талентоване ученике је 57 еура, а за најбоље студенте 225 еура. Стипендије исплаћују у филијалама Црногорске комерцијалне банке.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here