Почиње информативна кампања о Мјери 3 ИПАРД III програма

Илустрација

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, уз подршку Привредне коморе Црне Горе, организује презентацију најаве ПРВОГ ИПАРД Јавног позива за мјеру М3: Инвестиције у физички капитал везано за прераду и маркетинг пољопривредних и производа рибарства, који ће бити објављен 27. јуна 2024. године.

Како је саопштено из овог ресора, обзиром да су корисници Мјере 3 привредна друштва/предузетници уписана у Централни регистар привредних субјеката (ЦРПС), укључујући и кооперативе, презентација ће бити усмјерена на појашњења критеријума које морају испунити да би могли аплицирати за објављени јавни позив.

Јавни позив за мјеру М3 трајаће 60 дана, а обезбијеђена је подршка у износу од 7,2 милиона еура, за инвестиције које се односе на изградњу и/или реконструкцију и опремање објеката; набавку опреме, машина и уређаја.

Прихватљиви трошкови кроз мјеру М3 крећу се од 30.000,00 € – 2.000.000,00 €.

Ова мјера намијењена је подршци у прерађивачке капацитете и циљ јој је унапређење субјеката у пословању храном, како би исти испунили ЕУ стандарде у погледу безбједности хране и имали могућност несметаног стављања производа на тржиште.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде организоваће по општинама радионице за потенцијалне кориснике.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here