Сутра отварање фудбалског турнира Мимоза Куп и реконструисаног помоћног стадиона

У организацији ФК Игало од 7. до 14. фебруара на реконструисаном помоћном стадиону у Игалу биће одржан 46. традиционални фудбалски турнир Мимоза Куп 2024. На терниру, који има међународни предзнак учествују: ФК Беране, ФК Златибор Чајетина, ФК Арсенал Тиват, ФК Леотар Требиње и ФК Интернационал и домаћин  ФК Игало, саопштено је на данашњој конференцији за новинаре која је одржана у хотелу Плеј.

По ријечима члана УО ФК Игало Вида Спаића, на отварању турнира и реконструисаног терена биће присутни представници локалне самоуправе и Фудбалског Савеза Црне Горе.

-Турнир је ове године на радост свих љубитеља фудбала обогаћен са шест екипа. Отварање је сутра у 11 сати, а уводна утакмица између ФК Игало и ФК Беране у 12 сати. Финале ће бити одиграно 14. фебруара у 13 сати, најавио је Спаић и позвао Новљане да присуствују турниру.

У име Општине ХН Ђорђе Арнаут је позвао све љубитеље спорта, посебно фудбала да дођу и  испрате ову манифестацију и уживају у лијепом фудбалу у наредних седам дана.

-Секретаријат даје пуни допринос оваквим и сличним спортским манифестацијама. Тако ће бити и у будућности,  казао је Арнаут.

Спаић се осврнуо и на отварање реконструисаног терена у Игалу и захвалио представницима локалне самоуправе и ФСЦГ који су допринијели да помоћни терен буде званично отворен у сриједу.

-Реконструкција помоћног терена, дефинисана споразумом између Фудбалског савеза ЦГ и Општине.  Општина Херцег Нови урадила је припремне грађевинске радове у износу око 130 000 еура, а потом је Савез расписао тендер за постављање вјештачке подлоге која је по мојим информацијама износила преко 200 000 еура.  Тако да је од 330 000 до 350 000 еура  коштала реконструкција помоћног терена и постављања вјештачке подлоге.

Општина је урадила и заштитну ограду око терена, а  постављено је шест рефлектора и та инвестиција коштала 160 000.

-На помоћном терену биће постављене монтажне трибине, које ће бити набављене у сарадњи са Савезом. Биће постављене између главног и помоћног терена с тим да један дио гледати на помоћни, а други дио на  главни, казао је Спаић.

Екипе на турниру су подјељене у двије групе, а распоред одигравања утакмица је слиједећи:

07.02. ФК Игало – ФК Беране

08.02. ФК Арсенал Тиват – ФК Леотар Требиње

09.02.ФК Беране – ФК Златибор Чајетина

10.02. Фк Интернационал Подгорица – ФК Леотар Требиње

11.02. ФК Игало – ФК Златибор Чајетина

12.02. ФК Арсенал Тиват – ФК Леотар Требиње

Сви сусрети по групама играју се са почетком у 12 часова. Полуфинални мечеви заказани су за 13. фебруар, док је финале на програму 14. фебруара. Свечано отварање 46. турнира у фудбалу Мимоза куп 2024. и отварање терена на програму је у сриједу у 11 часова на Солилима.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here