Почео трећи „Фестивал вјетра“

Уз велики број посјетилаца на тиватској риви Пине синоћ је званично отворен трећи „Фестивал вјетра“ који ће трајати до 25. маја. Ова спортско-едукативно-мултимедијална манифестација посвећена култури живота уз море, отпочела је концертом локалног бенда Milky Wave и регионалних панк рок звијезда Партибрејкерса.

Цјеломјесечна викенд манифестација производ је широке сарадње локалне заједнице, коју у овом пројекту предводи Једриличарски клуб Делфин а подржана је од Општине Тиват, Туристичке организације Тиват, локалних институција културе, образовних установа, великог броја привредних субјеката, спортских и невладиних организација.

Предсједник Општине Жељко Комненовић отварајући манифестацију истакао је да треће издање Фестивала вјетра, као и предходна два, окупља добру енергију и ентузијазам људи који га припремају.

-Важно је истаћи да влада велика жеља да се направи један нови концепт који упућује на традицију и одрживи развој. Нека добри вјетрови дувају наредних мјесец у Тивту, поручио је Комненовић.

Директорица ТО Тиват Нина Лакичевић истакла је да су препознали значај који овај фестивал има за град и да га зато и подржавају.

-Драго ми је да је управо ово манифестација којом започињемо и отварамо богат календар дешавања који је у мјесецима пред нама. Богат садржај Фестивала из домена спорта, едукације, културе и забаве којим доприносимо аутентичности локалне средине јесте нешто кроз шта ћемо заједно ићи у наредних мјесец дана. Желим да уживате и добро нам дошли на Фестивал вјетра, казала је Лакичевић.

Предсједник ЈК Делфин др Франо Триповић је истакао да је јако поносан на организациони тим фестивала који су поред својих професионалних обавеза издвојили вријеме и за организацију фестивала.

-Јако сам поносан што је ово локална прича организована од стране мјештана. Поред забавног посебан акценат стављамо на едукативни дио програма. Сматрам да је овај идентитет који имамо изузетан и да га треба чувати, поручио је Триповић.

Посљедња недјеља у априлу традиционално доноси Тиватску регату УНА Монтенегро Куп. Такмичење је отворено за све бродове типа крсташ, оједрене барке и катамаране, а једри се на изузетно атрактивној рути-Понта Сељанова, Госпа од Милости, Свети Марко, тјеснаци Рало и Вериге, обилазак Перашких отока и повратак у циљ на Понти Сељаново. Старт регате планиран је у недјељу, 28.априла у 11 сати.

Проглашење побједника Мале тиватске регате и Тиватске регате УНА Монтенегро Куп заказано је испред ЈК Делфин на Сељанову 28.априла у 19 сати. Претходи традиционална вечера за учеснике, а слиједи концерт Ансамбла Тоћ.

Организатори позивају све заинтересоване да се придруже бесплатним програмима фестивала, а за публику која жели пратити Тиватску регату са мора, ове године су обезбиједили и бесплатан бродски превоз. Брод из флоте Кнез Липовац испловљава са Пина у недјељу, 28.априла у 11.30 сати, а број мјеста је ограничен.

Извор: CGnews

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here