Гастрономски, музички и фолклорни програм Црне Горе привукао пажњу грађана БиХ

Национална туристичка организација Црне Горе је на сајму „Сарајево Травел Фест“ представила разноврсну туристичку понуду дестинације, те привукла велику пажњу посјетилаца.

“Сарајево Травел Фест” је мјесто окупљања цјелокупне туристичке индустрије земаља региона, Европе, али и свијета, у циљу промоције туристичке понуде сваке од земаља учесница. Црна Гора је кроз занимљиве презентације, гастрономске, фолкорне, али и музичке садржаје, представила један дио културе и традиције што је привукло пажњу посјетилаца и измамило велики аплауз.

Локалне туристичке организације су имале прилику да представе своју понуду и разговарају са посјетиоцима. Наталија Терзић испред Туристичке организације Херцег Новог истиче да град нуди богат и садржајан програм током предстојеће љетње туристичке сезоне, те да је овај сајам веома значајан за представљање комплетне понуде града.

-Уз све оно што је препознатљиво за Херцег Нови, уз гастро понуду аутентичну за наше поднебље и све оно што нуде плаже, спремно дочекујемо госте током предстојећих љетњих мјесеци. Тако да се надамо доброј посјећености, а видимо да је интересовање заиста велико, бар када је Херцег Нови у питању, поручила је Терзић.

Представница НТО ЦГ, Љиљана Чукић истакла је да је промоција у БиХ важна у програмима и плановима Националне туристичке организације, јер су гости са овог тржишта трећи по посјети Црној Гори.

-Прошле године је Црну Гору посјетило преко 210.000 туриста који су остварили више од 1.300.000 ноћења, а то значи да се гости БиХ радо враћају и посјећују Црну Гору, казала је Чукић.

Црногорски штанд су посјетили грађани Босне и Херцеговине, министри, високе званице из региона, као и бројни медији. Уз дегустацију црногорских производа, уживали су у доброј музици и наступима културно умјетничког друштва и Градске музике.

Заједно са НТО ЦГ своју понуду представиле су: локалне туристичке организације Улциња, Бара, Будве, Тивта, Котора, Херцег Новог, Подгорице, Жабљака, Колашина, Рожаја, Бијелог Поља, Мојковца, Шавника, Гусиња, Пљеваља, Андријевице као и маркетинг партнер Оне Монтенегро.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here