ПОЧЕЛО РАШЧИШЋАВАЊЕ ОДРОЊЕНЕ ЗЕМЉЕ

Станари зграда у близини локације на којој се прије неколико дана покренуло клизиште организовали су данас рашчишћавање терена и вађење аутомобила који су остали затрпани под земљом.

Подсјећамо, у уторак рано ујутру попустио је потпорни зид изнад паркинга у Улици Бата Вранковића након чега се огромна количина земље и камења сручила на паркинг простор. На срећу није било повријеђених нити оштећења на околним објектима. Комунална полиција је истог дана изашла на терен и утврдила да нема надлежност јер се ради о приватним парцелама.

Како сазнајемо на тој локацији је 16 сувласника а објекат некадашњег Рента Вила у катастру се води на на фирму Монтевиле која је угашена. Због свега тога станари су се сами организовали да расчисте обрушену земљу и изваде уништене аутомобиле, казао је један од станара Душан Мандрапа.

-Ово је мало већи проблем зато што извлачењем возила постоји могућност да се обруши страна која је од Градске кафане. Колико сам упознат, и та плоча изнад је испуцала и постоји могућност да се све покрене према доле. Ми не можемо ништа да радимо овдје док се надлежне институције не укључе и не виде у каквом је стању објекат, да би се могло даље радити, казао је Мандрапа.

Милош Мрачевић чији је аутомобил остао испод земље подсјетио је на јутро када се покренуло клизиште и истакао да је најважније да није било повријеђених.

-Срећа у несрећи је што се десило у ноћним, односно раним јутарњим сатима када никога није било од пролазника нити некога од нас који користимо ауто и паркинг простор. На том простору дјеца се играју, возе бицикла тако да, ако се већ морало десити, хвала Богу да нико није био ту, казао је Мрачевић.

Мрачевић каже да је ово први корак који су могли самостално да одраде а за санацију, која ће изискивати више средстава, ће морати да се договоре са надлежним службама, каже Мрачевић.

-Очекујемо разговор и сарадњу. Гдје су људи добри, ту се нађе рјешење. Најважније је да постоји комуникација и сарадња, а када се људи договарају, наћи ће се и рјешење, казао је Мрачевић.

Обрушавањем потпорног зида у опасности је и тераса Градске кафане која се налази одмах изнад и која је практично остала да „виси“ без квалитетне потпоре.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here