Почело обиљежавање Спасовданских свечаности

Прослава Спасовдана, славе саборног храма Св. Вазнесења Господњег на Топлој почела је Светом архијерејском литургијом, коју је служио митрополит Црногорско-приморски Јоаникије са локалним свештенством.

Митрополит Јоаникије је након архијерејске литургије у храму светог вазнесења на Топлој и обреда ломљења славског колача, честитао Спасовдан свештенству и Новљанима.

-Сабрали смо се да прославимо славу овог Светог храма и велики празник, који долази у 40. дан послије Христовог васкрсења, казао је митрополит Јоаникије.

Митрополит је окупљеним вјерницима поручио да их вјера обавезује да живе по постулатима хришћанства.

-Треба да стварамо, да радимо, посебно да љубимо једни друге, да увијек напредујемо и идемо напријед. Да никад не посустнаемо, да се не поколебамо, иако знамо да је људска природа слаба, склона паду и лутању, али је исто тако склона и да се врати са свих својих застрањења. Да се врати као блудни син, врати у наручје Оца свога, навео је у бесједи митрополит Јоаникије.

Протојереј ставрофор Радомир Никчевић захвалио се Митрополиту што је својим присуством увеличао прославу славе храма на Топлој.

-Благодаримо вам у име свештенства, у име градоначелника, у име управе овог града и свих становника и посјетилаца који су данас са нама. Ово је велика светиња, а то се види, драги владико и по Вашим доласцима, јер волите да служите у намољеним светињама, ми то знамо. Знамо и да сте своје монашке дане почели у манастиру Савина и то је разлог због чега волите Херцег Нови, истакао је протојереј ставрофор Радомир Никчевић.

Архијерејској литургији у храму Св. Вазнесења Господњег на Топлој присуствовао је и предсједник Општине Стеван Катић са сарадницима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here