ПОЧЕЛО ЧИШЋЕЊЕ КОРИТА РИЈЕКЕ СУТОРИНЕ

Општина Херцег Нови у сарадњи са Управом за воде почела је чишћење корита ријеке Суторине од моста на магистрали до ушћа. У овом дијелу долазило је до изливања када су биле велике кише, а плавили су и околни објекти.

Премда је ријека Суторина од државног значаја, протеклих година Општина није имала помоћ државе за њено одржавање, казао је вд секретар за комуналне дјелатности и екологију Василије Сеферовић.

-Недавно смо имали састанак код предсједника Општине са директорицом Управе за воде Весном Бајевић и договорили да се Општина обрати Управи за воде како би опредијелила средства за чишћење корита ријеке Суторине, казао је Сеферовић и додао да је Општина Херцег Нови ангажовала механизацију.

-Чисти се дио који је највише погођен када имамо сезону великих киша од моста на магистрали до ушћа ријеке Суторине. Сада имамо подршку државе и надам се да ће се то наставити.

Како је најавио Сеферовић, договорено је да се ради и пројекат санације чишћења корита ријеке Суторине. Пројектну документацију урадиће Управа за воде и требало би да буде завршена до краја године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here