Почела реконструкција болнице у Рисну

Фото: ПР Центар - Болница "Васо Ћуковић" Рисан

Реконструкција Специјалне болнице „Васо Ћуковић“ у Рисну, чија је вриједност радова више од два милиона еура, почела је данас. У адаптацију самог простора биће уложено 1,4 милиона, а остатак у опрему за адаптирани дио.

Министар здравља, Драгослав Шћекић је казао да ће 250 хиљада еура бити опредијељено за приступни пут болници и за паркинг за запослене, а комплетни радови би требало да буду завршени за годину.

Министар здравља Драгослав Шћекић – Фото ПР Центар

-Јако сам задовољан што имамо врло квалитетан менаџмент, на челу са доктором Поповићем, који даје све од себе како би болница дошла на ниво који јој је увијек припадао у црногорском здравственом систему, казао је Шћекић.

Он је подсјетио да болница има и посебну традицију, а брига и пажња коју запослени показују према пацијентима је примјер за хуманост.

-То доказује жеља пацијената да у овој болници им буду одрађене потребне интервенције. Оно што је било спорно је то да у посљедњем периоду доносиоци одлука нијесу посвећивали довољну пажњу и зато смо имали одређених недостатака у самом унапређењу те болнице, навео је Шћекић.

Сада, како је додао, имају нови менаџмент у болници и у здравственом систему, који су свјесни колики је значај болнице у Рисну.

-Ми болницу у Рисну доживљавамо као наш посебни бренд здравственог система, и мислимо да она не треба да пружа услуге само за пацијенте у Црној Гори, већ на ширем нивоу, јер може да ради интеревенције у рангу са познатим центрима у Европи и свијету, поручио је министар здравља.

Директор рисанске болнице Владо Поповић казао је да је ресорни министар заједно са својим сарадницима од самог почетка „на путу наставка хумане мисије Васа Ћуковића“.

 -Сви заједно желимо да улажемо у ово установу и креирамо услове за добар рад и квалитетно збрињавање свих пацијената, истакао је Поповић и поручио да је ово само почетак креирања једне коначне слике коју би требало да заврше 2025. године, када болница обиљежава велики јубилеј, 80 година постојања ортопедије у Рисну.

Владо Поповић – директор ЦБ „Васо Ћуковић“ – Фото ПР Центар

Упитан на који начин ће болница да функционише док радови буду трајали, он је појаснио да су у току интезивни састанци са инжењерима.

-Радови су по пројекту планирани да трају 365 дана и свакако да је то вријеме у којем болница мора да функционише и ми смо већ направили план тако што ће се комплетан амбулантни и хитни пријемни блок измјестити на одељење болнице, казао је Поповић.

Он је напоменуо да ће свакако доћи краћи временски период када ће остати без рендгена и скенера, али да ће имати помоћ од которске и сусједних болница.

-Оно што нам је свима неопходно је стрпљење како би овај пројекат довели успјешно до краја, закључио је Поповић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here