ПОЧЕЛА ПРОСЛАВА ДАНА ГРАДА

Херцег Нови данас обиљежава 77 од ослобођења и Дан општине. Борци народноослободилачке војске – Десете херцеговачке бригаде, Друге далматинске и Прве бокешке бригаде ослободили су Херцег-Нови од фашистичког окупатора 28.октобра 1944. године. Челници Општине и представници ОБНОР Херцег Нови 1941.-1945. и Војске Црне Горе положили су вијенце на споменик Безметковић.

Положили су вијенац и на спомен обиљежја код манастира Савина и Сат куле.

Услиједиће свечана сједница Скупштине општине у 11:30. Биће додијељена највећа признања града и награда најбољем студенту, а предсједник Општине Стеван Катић говориће о развоју града између два празника.

Добитници Октобарске награде су професорица философије Вишња Косовић, патронажна сестра Ружица Зеленика и предсједница НВО „Зрак сунца“ Љиљана Крстић. Повеља града постхумно је додјељена Драгољубу Ђуричићу.

Стефан Јаничић, студент шесте године Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду, добитник је награде за најуспјешнијег студента Херцег Новог за 2021. годину.

На свечаној сједници биће приказан и филм у продукцији РТХН о реализованим инвестицијама између два празника , а биће одржан и културно забавни програм.  Градска музика и мажоретке уприличиће дефиле од Сат куле до парка Бока, а на потезу од раскрснице Његошеве са улицом Мића Вавића (зграда „Новљанка“) до улице Саве Kовачевића биће забрањен саобраћај за сва возила у термину од 11:15 до 11:30 часова.

Свечану сједницу преносиће Радио – телевизија Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here