ПОЧЕЛА НАУТИЧКА СЕЗОНА У ГРАДСКОЈ ЛУЦИ НА ШКВЕРУ

У Градску луку на Шкверу током празничног викенда упловило је шест бродова британске компаније. Средином маја најављен је долазак 12 пловила, што обећава бољу наутичку сезону у односу на прошлу.

Директор Агенције за газдовање градском луком Херцег Нови Божо Укропина, казао је за РТ ХН да су то добре вијести за почетак наутичке сезоне, након што је пандемија у протеклом периоду зауставила долазак бродова.  

 

 – У Градску луку у Херцег Новом у претходних дана упловила су два катамарана и четири једрилице британске компаније Сила Ветра, дугогодишњег партнера херцегновске луке. И поред тога је од петка до понедељка, неколико бродова посјетило је Градску луку. Извјесно је да 18. маја, посредством Дубровачке флотиле, долази још 12 бродова и што даје импулс нади да овог  љета неће бити све црно као што је било прошле године. Ријеч је о енглеским наутичарима, чији доласци  би требало да буду сваких десетак дана. Надамо се каквој таквој сезони, не би ли поправили финансијско стање, које је тешко, казао је Укропина.

 У Луци су спремни за дочек већег броја наутичара:

– Вратили смо наше наше популарне  „пингвине“  мостиће – које смо морали да скинемо, због чега  је лукобран био оштећен усљед циклона. Сада је на комплетном пристаништу обезбијеђено напајање водом и електричном енергијом за сва пловила. Одрадили смо  ремонт везова у горњем дијелу  од Адмирала до средишњег дијела. Пристаниште може да прими око 40 пловила у љетним мјесецима. Ми смо спремни за прихват бродова, поручио је Укропина. 

У Агенцији очекују да ће наћи модалитет да Херцег Нови преузме Луку Шквер у пуном капацитету и да са представницима Морског добра код Владе издејствују концесију на дуги низ година и да ће моћи одговорити захтјевима наутичара и свих грађана за комуналне везове.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here