Почела израда студије стационарног саобраћаја у Херцег Новом

Теренско истраживање бројања и анкетирања саобраћаја на основу којег ће бити израђен елаборат је завршено. Паркинг сервис за овај пројекат ангажовао је 45 анкетара и бројача и 10 контролора.

Анкетари и бројачи саобраћаја које је ангажовао Паркинг сервис ради израде студије стационарног саобраћаја радили су на 12 локација од Игала до Мељина, информише саобраћајни инжењер Владан  Баровић.

Владан Баровић, саобраћајни инжењер

– Обухваћене су локације са већом и мањом атрактивношћу, зоне гдје се наплаћује паркирање, ванулична паркиралишта, гараже, као и двије нове локације, на којима се анализира да ли ће се увести зонско паркирање. Бројање се односи на укупан обим паркирања, односно укупан број паркираних возила у свим зонама, а мјерили смо од 7:00 до 24:00.

Анкетирање је, како додаје Баровић, рађено у двије групе.

– Прва је анкетирала постојеће кориснике, односно људе који су паркирали или одлазе са паркинг мјеста, а друга потенцијалне кориснике, који би се паркирали у зонама које се уводе. За потребе овог истраживања ангажовано је 45 анкетара и бројача, као и 10 контролора – навео је он.

Баровић подсјећа да је зонско паркирање уведено 2007. године и да од тада није много унапређивано. Управо ово истраживање би требало да пружи нове податке који ће бити добра смјерница за унапређење зонског паркирања.

1 COMMENT

  1. Mozda bi opstinska vlast mogla da razmotri ideju da u Igalu izmedju 7 solitera povrati prostor bivsiih sklonista po tadasnjim zakonima o izgradnji i garaznog prostora u visini podrumskih prostora.Danas se ti privatizovani
    tacnije poklonjeni prostori uglavnom ne koriste vec zvrje prazni urusavajuci nadzemne povrsine jer bez kisne kanalizaciju odvode vodu u temelje ovih objekata.Nekada je tu bio parking za vise od 100 vozila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here