Емисија „Новско јутро“ од понедељка у новом термину и новом студију

Од понедељка, 4. септембра, након два мјесеца сарадње са ТВ Никшић и емисије „Наше јутро“, на програму Радио телевизије Херцег Нови почиње емитoвање „Новског јутра“ из новог, савременог студија са новом сценографијом.

Уз јутарњи програм на који су гледаоци навикли, из новог студија биће емитиване свима добро познате емисије, као и нови садржаји.

Уз овако опремљен студио и сценографију, Радио телевизија Херцег Нови биће у могућности да гледаоцима пружи више задовољства у праћењу програма и садржаја које свакодневно нуди, сматра директор Глиго Томановић.

Глиго Томановић, директор Радио телевизије Херцег Нови

– Циљ нам је да будемо слика града и пренесемо тај дух даље и шире. У старом студију била је фотографија Херцег Новог, те су ствари превазиђене. Сада идемо на детаље, попут Сат куле, имитације камена, свјетлости и плаветнила, а биће ту и неких топлих детаља. Гледаћемо да наш простор оплемењујемо сезонски, да га мијењамо, како би увијек био интересантан нашим гледаоцима – наводи он.

За успјешнију реализацију, како истиче Томановић, обезбјеђена је и савремена техника.

– Наша највећа снага су наши људи, они су већ довољно добри, а на ред долази други дио, односно техника, тако да можемо радити што више преноса и укључивања уживо. То нам је наредни циљ – окткрива Томановић.

Оснивач Јавног радио дифузног сервиса Радио телевизије Херцег Нови је Општина Херцег Нови, која је подржала и овај пројекат локалног емитера, истакао је предсједник Стеван Катић.

Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови

– Нови студио је свакако велика промјена. Све одишне Херцег Новим, што се може примјетити у имитацији камена и дрвета, Торе, као симбола нашег града. Заиста је један лијеп простор, у којем ће новинари радити у љепшем амбијенту, него што је то било до сада. Драго ми је да Радио телевизије Херцег Нови из године у годину напредује, за четири године рада види се велики напредак. Организација јутарњег програма у сарадњи са ТВ Никшић и сарадња са свим медијима, како у Црној Гори, тако и у региону је нешто што је добр, јер се из Херцег Новог шаљу лијепи прилози и чује се лијеп глас о свему што се овдје дешава – сматра он.

Катић истиче да је сарадња Радио телевизије са локалном управом одлична, нарочито што локални емитер правовремено и професионално преноси информације о свим активностима које локална управа спроводи у интересу грађана.

– Буџетом смо опредјелили одређени дио средстава за реновирање студија и драго ми је што до те реализације дошло, а што се тиче сарадње Радио телевизије Херцег Нови са Општином, она је и по том уговору, који имамо, на завидном нивоу, јер све оне информације које су доступне и које иду из Општине редовно се емитују. Постоји узајамно поштовање, као и сарадња каква и треба да буде између оснивача и  локалног јавног емитера – казао је Катић.

Експериментални програм телевизије Херцег Нови, који је убрзо замјењен редовном програмском шемом, почео је са емитовањем 15. августа 2019. Током четири године постојања телевизија Херцег Нови, уз радио и портал, стекла је значајно мјесто на медијској сцени Црне Горе.

Јутарњи програм, односно емисија „Новско јутро“ биће емитована сваког радног дана од 7 до 9 сати, са водитељкама Миром Потпаром, Дринком Кривокапић и Данијелом Ђоновић у ротацији, а из радијског студија у викенд издању.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here