ПОЧЕЛА ИСПЛАТА ДЈЕЧИЈЕГ ДОДАТКА


Почела је исплата дјечијег додатка за дјецу до шест година за родитеље који су се пријавили у септембру, саопштено је из Министарства финансија и социјалног старања.

Министарство финансија и социјалног старања увело је дјечији додатак за дјецу до шест година у вриједности од 30 еура мјесечно. Пријаве су почеле 1. септембра у надлежним центрима за социјални рад, а за мјесец примљено је више од 36 хиљада захтјева и донијет је исти број рјешења. Министарство финансија и социјалног старања обезбиједило је средства за исплату додатка за дјецу до шест у износу од 17,6 милиона еура на годишњем нивоу“, наведено је у саопштењу.
Уз то што је уведен дјечији додатак, повећани су износи за дјецу у стању социјалне потребе и то је мјесечно по 44 и 60 еура, а уколико су на редовном школовању примање имају до осамнаесте године.

У овој години Влада Црне Горе обезбједила је и бесплатне уџбенике за све основце, а министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић казао је да је намјера ове Владе бољи животни стандард свих грађана, нарочито најмлађих, као и увођење дјечијег додатка за сву дјецу.

-Овим путем желим да се захвалим колегиницама и колегама из центара и министарства који су уложили максималне напоре да се овај пројекат имплементира без проблема. Да су центри за социјални рад посвећено радили, показује податак да су, поређења ради, за један радни дан урадили приближан број пријемних листова, односно захтјева за дјечији додатак као за пола мјесеца августа ове године за све поступке који се раде кроз Социјални картон“, истакао је Спајић.

Министар се захвалио на континуираној подршци партнера из УНДП-а и УНИЦЕФ-а како на овом пројекту тако и у цјелокупној реформи система дјечије и социјалне заштите. Напомињу да се наставља подношење захтјева за дјецу до навршене шесте године живота и због тога позивају све оне који нијесу поднијели захтјев да то и учине. Од документације је потребна лична карта родитеља/старатеља и матични број дјеце.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here