Плажа Маринеро у Зеленици, у функцији до 1. маја

Плажа Маринеро

Закупци плажа почели су интензивне припреме на уређењу плажа на подручју Општине Херцег Нови. До 1. маја требало би да уреде купалишта, како би спремно дочекали госте.

Лијепо вријеме почетком априла искористили су многи закупци да се позабаве сређивањем купалишта, плажних мобилијара. На плажи Маринеро невријеме је оставило трага, па је закупац Илија Вуксановић, прво морао да санира посљедице пијавице и да потом крене у уређење овог купалишта у Зеленици:

Илија Вуксановић

– Имали смо пијавицу, која је оштетила плажу. Јако југо је пребацило пијесак на бетонски дио плаже. Санирали смо доста тога. Завршавамо радове око плажног бара, терасе и чека нас уређење плаже.

Општина Херцег Нови нам је изашла у сусрет, везано за елементарне непогоде, што практикују, да помогну свима који су погођени невременом.

Да се само офарба, среди и плажа приведе намјени – испод 10 000 еура се не може стартовати, прича за РТХН Вуксановић.

Он открива и формулу за успјешну сезону и одговарајућу зараду од држања плаже и угоститељске понуде:

– Ако се трудите, имате уиграну екипу, ако сте на вријеме обезбиједили радну снагу, ако сте их испоштовали у прошлој сезони, можете се нечему и надати. У принципу имамо сталне раднике, али деси се да неко од наших момака оде на брод, или из другог разлога промјене средину. Углавном, имамо окосницу радне снаге, што  надоградимо са младима који стасавају и хоће да раде. То је физички рад, велико одрицање, цјелодневно и предавање послу. На тржишту нема довољно радне снаге, приморани смо да сами радимо и да се изборимо да би ово купалиште до 1. маја било у употреби,како налаже закон. Морамо да испоштујемо Морско добро и све оно што траже од нас, оцјењује Вуксановић.

Пред сезону ће бити одређене цијене плажног мобилијара и услуга.

Вуксановић сматра да је боље да гост буде задовољан услугом и не очекује веће разлике у цијенама, у односу на прошлу годину. Подржава иницијативу да се формира јединствено Удружење закупаца плажа, како би из Херцег Новог имали свог представника у државним органима и Морском добру.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here