Ледени тобоган зарадио нешто преко четири хиљаде еура

Зарада од продаје карата за Ледени тобоган, који је најављиван као једна од атракција 55. Празника мимозе, износи нешто више од четири хиљаде еура, потврдио је за РТХН Ђорђе Станојловић директор Агенције за развој и заштиту Орјена, која је у договору са Туристичком организацијом организовала наплаћивање овог забавног садржаја.

Како је Станојловић информисао, по дио од зараде, а према начелно договореном принципу, инкасираће ТО Херцег Нови и Агенција за развој и заштиту Орјена.

Ђорђе Станојловић, директор Агенције за развој и заштиту Орјена

– Према договору са Туристичком oрганизацијом, а на основу тога што смо уступили наше раднике, 40% од тих прихода иде Агенцији за Орјен, а 60% ће се вратити кроз јенду врсту донације, односно уговора, јер је то било једно могуће. Туристичка организација није у систему привредних субјеката који могу да обављају наплату било какве врсте, па тако и забаве –  објашњава он.

Агенција је за рад на тобогану опредјелила седморо запослених, који су радили у двије смјене.

Станојловић је појаснио и да су приходи варирали током 30 дана, највише због временских услова.

– Од краја Празника мимозе, па неких пет-шест дана након тога биљежили смо значајан број посјетилаца и висина прихода тих дана била је задовољавајућа. Онда је услиједио период кишног времена, па није било могуће ни из сигурносних разлога да посјетиоци бораве на тобогану. Послије тога су се временски услови побољшали, па се опет остваривао приход. Ми смо заиста задовољни – казао је Станојловић.

Подјећамо, изнајмљивање леденог тобогана Туристичка организација платила је 98 хиљада еура. Ова одлука изазвала је вишесатну, бурну расправу у локалном парламенту, јер тобогана није било у финансијском плану.

Уговор су 29. јануара потписале директорица туристичке организације Херцег Нови, Миља Виторовић и испред добављача извршна директорица компаније ПР Студио за аудио и визуелну продукцију и маркетинг Стар Медиа Београд, Валентина Катић, без сагласности Скупштине на финансијски план, због чега је случај пријављен Специјалном државом тужилаштву.

Првобитно је из ТО Херцег Нови најављено да ће тобоган бити у Парку Бока од 15. фебруара, међутим званично је почео са радом 12 дана након планираног рока.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here