План превентивних мјера Службе заштите и спасавања

На састанку Општинског тима за заштиту и спасавање, речено је да су новски спасиоци, односно, ватрогарасци, реализовали све планиране активности које се тичу припреме  за предстојећу пожарну сезону и да су сви капацитети припремљени за ефикасно реаговање у случају потребе.

Према ријечима командира Службе заштите и спасавања Херцег Нови Златка Ћировића, донијели су План активности за пожарну сезону, који садржи 13 тачака, а односе се на превентивне мјере:

– Предузимају се неопходне мјере и активности одржавања возила, технике и опреме у исправном стању. Први пут набављамо ватрогасне униформе за шумске пожаре. У сарадњи са предузећем Водовод и канализација провјерили смо хидрантску мрежу на територији Општине. Као и претходних година, ангажовали смо одређени број чувара, на локацијама, које су под ризиком током овог периода, навео је Ћировић.

Донесена је општинска наредба о некоришћењу годишњих одмора спасиоца, ватрогасаца,  која је на снази од 1. јуна до 1. октобра.

Такође, је на снази и Одлука о увођењу приправних смјена, у овом периду.

Ћировић апелује на све да поштују наредбу о забрани ложења на отвореном, која је ступила на снагу  првог јуна и трајаће до првог октобра.  Обавјештења и флајери о забрани постављени су на видна мјеста.  

Подсјећамо, од почетка јуна забиљежено је двадесетак пожара на територији Општине Херцег Нови, који су брзо локализовани и нису изазвали материјалну штету. Током овог мјесеца изречене су три казне за непоштовање Одлуке о забрани ложења ватре на отвореном.

У случају пожара или другог акцидента дежурни телефон 123.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here