ПК ЦГ: КОНФЕРЕНЦИЈА О РЕСЕТОВАЊУ ЕКОНОМИЈЕ НАКОН КОВИД-19

Привредна комора Црне Горе, у сарадњи са Централноевропском иницијативом, организује 10. јубиларну међународну Kонференцију о економији Монтенегро 2021, која ће се одржати 2. и 3. децембра у хотелу Сплендид у Бечићима.

Један од најзначајнијих економских догађаја који се организују на простору Западног Балкана, ове године имаће тему „Ресетовање економије након пандемије КОВИД-19” о којој ће својим излагањима, кроз пет панела, говорити представници влада, пословне и академске заједнице наше земље и региона, те међународних институција од утицаја на економски развој овог подручја. Током одржавања Kонференције биће организован и online CEI пословни форум, са билатералним сусретима привредника ове регије, саопштено је из Привредне коморе Црне Горе.

Kонференција ће бити организована уз стриктно поштовање мјера за сузбијање пандемије КОВИД-19, па ће јој присуствовати ограничен број учесника у сали, а биће омогућено праћење путем online платформи.

У уводном дијелу обратиће се в.д. предсједница Привредне коморе др Нина Дракић, предсједник Владе Црне Горе проф. др Здравко Kривокапић и генерални секретар CEI  Роберто Антонионе.

Током два дана биће одржано пет панел дискусија. Првог дана скупа говориће се о економским перспективама региона након KОВИД-а који је промијенио свијет. Засигурно једна од најактуелнијих тема везаних за опоравак је зелена економија, што је био и повод за организовање панела са називом: Зелена, циркуларна економија – економски опоравак и нова култура живљења и пословања. Kао и ранијих  година предвиђен је панел привредника, који ће  подијелити искуства везана за одговоре пословне заједнице на кризу.

Другог дана, гости ће покушати да дају одговор на тему колико смо (не)спремни за дигиталну трансформацију.

Будући да се у исто вријеме одржава састанак високог нивоа  чланица CEI, гости Kонференције биће и његови учесници, који ће пренијети своја виђења о постпандемијској будућности Европе.

За online праћење Kонференције учесници могу да се пријаве путем   linka , који је доступан на сајту Привредне коморе https://www.privrednakomora.me , након чега ће у наредним данима добити приступ платформи са описом регистрације и детаљним инструкцијама, позивају из Привредне коморе Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here