Пјетлићима Игала дерби у првој утакмици под рефлекторима на Солилима

На обновљеном помоћном терену ФК Игало на Солилима синоћ у 15 колу регије Југ у градском дербију под рефекторума, играли су пјетлићи Игала и Орјена. Побиједио је домаћи састав 1:0. Први стријелац  на утакмици под рефекторима у Игалу био је Матија Павићевић у 21 минуту.

Освјетљено игралиште за игру у ноћном термину (на помоћном терену) је новина и ово је први пут у историји ФК Игало, који постоји већ 94 године да је једна званична утакмица играна у ноћном термину у комплексу на теренима Солила. Играла су два квалитетна састава из Херцег Новог и играчи пред којим је лијепа будућност.

За Игало су играли: Богдан Рајевић, Андрија Пребирачевић, Мирко Даковић, Филип Симовић, Лука Падров, Кристијан Вуковић, Матија Павићевић, Благоје Кулиновић, Вук Павићевић (капитен). У протоколу за ову утакмицу нашла су се и имена: Данила Бошковића, Данила Ћетковића, Сава Митровића, Страхиње Шепаровића, Николе Пековића, Виктора Јанчића, Страхиње Шекуларца, Андреја Адровића.Тренери су били Милорад Копривица и Михаило Вујачић.

За екипу „Орјена“ су играли: Вања Вуковић, Михаило Васиљевић, Владан Вељић, Данило Трипковић, Алекса Мркаић, Немања Вераја, Милош Пребирачевић, Видак Божовић (капитен), Никола Огурлић. У саставу екипе су и Василије Томић, Вук Мићуновић, Данило Брајовић, Александар Дабовић, Лука Перовић, Душан Грбовић, Војин Јекнић, Будимир Килибарда, Ђорђе Нововић и Павле Илић. Тренер екипе је Никола Мрдовић.

Судије ове у историји херцедгновског фудбала веома битне утакмице су: Далибор Милатовић и Никола Јовановић. Делегат сусрета је Игор Рмандић.

Остали резултати овог кола: Петровац – Обилић (ХН) 1:2, Грбаљ-Арсенал 0:2, Отрант Олимип –Морнар 1:18.

Данас играју Академија (Улцињ) – Поморац (Бијела) и Ловћен – Будва.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here