Пјесмом до звијезда – још један спектакл новских малишана

Невладина организација “Зрак сунца” синоћ је у Дворани „Парк“ приредила традиционални дјечији програм “Пјесмом до звијезда”.

На лијепо украшеној сцени дјеца су разиграна, распјевана одушевила присутне својим умјећем и креативношћу у плесу, фолклору, балету, игри, пјесми, глуми, рецитацији.

У програму су учествовала дјеца из свих новских вртића, основних и Средње школе, дјеца и млади са инвалидитетом, чланови културно-умјетничких друштава, Културна мрежа Бијела и КУД Игало, Дјечији хор Цвркутићи, Мажорет клуб Лили, КСЦ Диано и други који су дали допринос овом догађају.

-На проблеме дјеце и особа са инвалидитетом требало би да скрећемо пажњу и другим данима, не само за важне датуме, казала је за РТХН предсједница НВО „Зрак сунца“, Љиљана Крстић,  истичући да им највише значи када се осјете добродошлим у друштву, те да ова манифестација, коју организују 23 године, значи много за комплетну заједницу.

Љиљана Крстић

Она прича да је лет до звијезда заиста био нестваран.

-И сваке године кажемо достигли смо максимум, а свака наредна је боља од претходне. И ово вечерас, заиста је био спектакл и стварно, новска дјеца праве спектакл сваке године. Све тачке, форме су биле професионално изведене, што је одушевило не само нас, него и публику у сали, oцјењује Крстић.

За такву констатацију, прича Крстић, довољан је био доказ да је приликом извођења сваке тачке, аплауз пратио музику и дјецу.

-И ми, иза позорнице смо  са њима играли, пјевали…Не може човјек да остане равнодушан на сву ту љепоту. Енергија нас је понијела. Кроз овај посао нас носи дјечија енергија. Учествовало је стотине дјеце и има ли веће среће видјети толико насмијаних дјечијих лица око себе, подијелила је утиске са више него успјешне вечери организаторка програма Љиљана Крстић.

Програм је традиоционално одржан поводом Свјетског дана права дјетета.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here