Пјесмица „Црвено на радост“- сарадња дјечијих хорова из Кикинде, Бања Луке и Херцег Новог

Поводом празника Христовог Васкресења, пјесмицу,, Црвено на радост “,чији је аутор наша суграђанка Ведрана Дабовић из Бијеле, заједнички су отпјевала три дјечија хора „Чуперак“ из Кикинде, „Врапчићи“ из Бања Луке и „Цвркутићи“ из Херцег Новог. Како је за Радио телевизију Херцег Нови казала Ведрана Дабовић пјесмица је пронашла пут до срца дивних успјешних хоровођа из Србије, Републике Српске и Црне Горе.

-Диригентица Дечијег хора ,,Чуперак“ из Кикинде Светлана Милић је дошла на идеју да пјесму отпјевају и још неки хорови. Договорила је сарадњу са диригентицом нашег ‌Дјечијег  хора ,,Цвркутићи“ Лидијом Ивановић и диригентом д‌јечиjег хора,, Врапчићи“ Банетом Ђаковићем из Бања Луке. Сваки хор отпјевао је по једну строфу, уз лијепе снимке своје средине, монтирајући све у једну лијепу цјелину, казала је Дабовић.

Ова  три хора, како је истакла, успјешно изводе и његују, како градске тако и духовне пјесме.

-Пјесмица „Црвено на радост“ казује и истиче мајку и колико је мајчина улога битна у породици и да мајка мора и треба бити, први прави учитељ својој д‌јеци, када је у питању усмјеравање д‌јеце према вјери, традицији, обичајима и уопштено животном току, казала је Дабовић.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here