ПЕР ЈАРЛЕ ЕРИКСЕН У НОВОЈ ПОСЈЕТИ ХЕРЦЕГ НОВОМ

Наставак сарадње и актуелна питања од значаја за град биле су теме састанка почасног грађанина Херцег Новог, Норвежанина Пер Јарлеа Ериксена са предсједником Општине Стеваном Катићем и сарадницима.

Ериксен је током састанка најавио донацију из Левангера у виду специјалног камиона предузећу “Чистоћа”, која треба да буде реализована у јуну ове године. Како је речено, донација ће бити наставак активности кроз које пријатељи из Норвешке већ годинама доприносе унапријеђењу квалитета рада овог новског комуналног предузећа, саопштено је из локалне управе.

Истичући да ће сарадња са Херцег Новим бити настављена, Ериксен је поручио да су “донације краткорочне, а пријатељство је оно што остаје”.

Предсједник Катић и сарадници захвалили су Ериксену на овој иницијативи, као и донацијама током претходних година, сагласивши се са њим да се највећа вриједност огледа у размјени искустава и дугогодишњем пријатељству Норвежана и Херцег Новог.

Најављено је да ће Ериксен са директором херцегновске “Чистоће” сјутра боравити у Коњицу (БиХ), гдје ће бити одржана сједница удружења Анин Балкан. Ово удружење је кровни донатор за 10 комуналних предузећа из 6 општина са простора бивше Југославије, међу којима је и Херцег Нови.

Сјутрашњој сједници присуствоваће норвешки представници и руководиоци комуналних предузећа из нашег региона, како би сумирали утиске и извели пресјек стања четворогодишње сарадње.

Састанку у Општини Херцег Нови су присуствовали и потпредсједник Општине, Мирко Мустур, секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић и директор предузећа „Чистоћа“ Милован Бендераћ.

Из локалне управе подсјећају да је Ериксен добитник Повеље почасног грађанина Општине Херцег Нови 2013. године, а само пријатељство Новљана и норвешког народа траје преко 50 година – још од давне 1966. 

Дугогодишњи велики пријатељ Херцег Новог иницирао је и учествовао у реализацији бројних донација за локална комунална предузећа, којима су пријатељи из Норвешке допринијели опремању и унапријеђењу рада.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here