Пензионери поручили Влади да пронађе рјешење за опстанак Болнице Мељине

За животно угроженог пацијента важан је сваки секунд, а у случају гашења Болнице Мељине, превоз пацијента из Херцег Новог до Болнице Kотор трајао би сат. Из херцегновског Удружења пензионера упозоравају да град не смије остати без животно важне установе, за око 35 000 грађана. Такође, и за туристе, који најчешће условљавају боравак у граду са постојањем болнице.  

Према ријечима предсједника Удружења пензионера Херцег Нови Алексе Радуловића, пензионери највише стрепе од евентуалног затварања Болнице:

Алекса Радуловић

 – Ми у тој ситуацији би остали без пуне и праве здравствене заштите. Пацијенти, хитни случајеви могу да умру на путу до Котора, на преко 40 км удаљености. Ако останемо без пуне здравствене заштите, значи да би се повећао број смртних случајева, упозорава Радуловић.

Он се осврнуо и на једно од понуђених рјешења, да се у перспективи гради нова болница:

Круг Болнице Мељине

 – Изгледа, да су фактички, ову болницу, планирали да угасе, затворе. То је изгледа чување ове локације, која је најбоља на Црногорском приморју и шире за одређене тајкуне. Мада купац није ријешио ништа, из уговора није извршио. Овај плац и ова болница по свему је требало још прије четири године, да се врати држави, односно, народу и Општини Херцег Новом. Уговором је била предвиђена градња нове болнице од 150 лежаја, на локацији гдје је баро комора или на другој у кругу болнице, од чега ништа није урађено, навео је Радуловић.     

Његове ријечи су на неки начин и порука, Влади Црне Горе, која ће сутра разматрати понуђене моделе за рјешавње овог, за Херцег Нови, горућег проблема.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here