ПЕКИНШКИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ КЊИГА 2021. ДОВОДИ ИЗЛАГАЧЕ ИЗ 105 ЗЕМАЉА

66

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co., Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Кине.

Пекиншки међународни сајам књига, један од највећих сајмова у свијету издаваштва књига и највећи догађај у азијском књижевном календару, отворен је у уторак као хибридни догађај различитих дигиталних и физичких активности.

БИБФ 2021, 28. издање, је усвојио напредне технологије попут 5Г и ВР-а за свеобухватне активности попут изложби, промоција, семинара и мрежних преноса уживо.

Изложено је око 300.000 наслова од скоро 2.200 излагача из 105 земаља и региона, међу којима је 57 земаља које су дио кинеске Иницијативе „Појас и пут“. Међу земљама које су први пут представљене су Алжир, Лаос, Палестина, Данска и Финска.

На сајму, који ће трајати до 18. септембра, биће одржано неколико врхунских конференција и форума за промоцију културне размјене између кинеских и страних издавача, додао је организатор.

Петодневни сајам такође укључује велику специјалну изложбу у част 100. годишњице оснивања Комунистичке партије Кине. Почасно мјесто имаће и изложба на тему зимских олимпијских игара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here