Павићевић: У току план спашавања Института “Др Симо Милошевић”

Платформа и план спашавања Института „Др Симо Милошевић“ је у току, са циљем његовог очувања и ребрендирања, саопштио је потпредсједник Владе Срђан Павићевић.

Како пише “МИНА”, он је у оквиру конференције за новинаре поводом представљања резултата у области рада, образовања, здравства и социјалне политике, казао да је то врло комплексна прича подијељена у више фаза.

-Прва је била како да изађемо из кризе на легалан начин, у смислу усклађене државне помоћи и ту је створен тај концепт који је ишао од три сукцесивне фазе; једна је била помоћ кад смо дали 300 000 еура, па план спашавања који је у току, а након тога фаза реструктурирања и ребрендирања самог Игала, рекао је Павићевић у одговору на питање новинара.

Он је навео да је у току план спашавања, према којем се наредних шест мјесеци функционише тако што ће Инститит Игало добити 10 милиона еура од државе.

-То ће бити довољно да се отпуше сви канали запушени за финансијске трансакције, као и да запослени могу да добију плату. Рачуни ће на тај начин, ја се надам, бити одблокирани, рекао је Павићевић.

Он је навео да су у тих шест мјесеци у обавези да направе план реструктурирања, који мора бити таквог типа да Институт Игало само својим називом треба да подсјећа на оно што је некад било.

-План ће обухвати и елементе хотелијерства, туризма, здравства, угоститељства и у свим овим сегментима ће морати да буде потпуно нови квалитативни садржај. То ће бити феникс који ће изаћи из пепела, оцијенио је Павићевић.

Потпредсједник Владе је додао да ће се мијењати кадар, опрема, технолошки ланци, обим понуде и цјеновници.

-Много је посла, али је фрапантно колика је комплексност била употријељена, таленат и способност да се један бренд доведе на кољена, истакао је Павићевић.

Министар просторног планирања, урбанизма и државне имовине Јанко Одовић, казао је да су уско сарађивали и радили да спасу Институт.

-Намјера је да ситуацију коју смо затекли разријешимо у корист грађана Црне Горе, који су најчешћи корисници Института, али и на корист државе која од Игала у наредном периоду треба да има приходе и буде препозната у свијету, рекао је Одовић.

Фото: Влада Црне Горе

 

1 COMMENT

  1. Ja sam mislio da je drPavičević velik čovjek ,no dok god čovjek ne sjedne u fotelju ministra ne znaš ko je kakav.Šta ta prokleta fotelja radi od ljudi. Ovome kao nekom humanisti nije važno šro ljudi u Institutu ne primaju plate četiri mjeseca i što je to zločin i uskračuvanje Ustavnog prava čovjeka na život a taj zločin čini Vlada (ime da mu se ne spominje) u kojoj je i dr Pavičević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here