Пашић,Вучетић и Мужевић појачале КК Херцег Нови

Зимски прелазни рок за кошаркаше у ЖКК “Херцег Нови 1987“ искористи су  да у своје редове  доведу три појачања и на тај начин истакну кандидатуру у борби за другу позицију у првенству Црне Горе и финале предстојећег Купа.

Синоћ пред почетак тренинга у Спортском центру Игало  уговор до краја такмичарске 2022/23 сезоне потписале су: Јована Пашић (30), Јелена Вучетић(29) које су каријеру управо почеле у клубу  код  тренера Милана Дабовића и млада репрезентативка Србије Алесандра Мужевић (21) из Бачке Тополе.

Ранко Шабановић

-Радује нас, након скоро 12 године уз сестре Дабовић, повратак репрезентативки Црне Горе Јоване Пашић и Јелене Вучетић. Поздрављам и долазак младе репрезентативке Србије  Александре Мужевић која ће бити надам се одлична замјена за изврсну Драгану Зубац  која је каријеру наставила у редовима првака Португалије екипи Бенфике.  Пашићка се у матични клуб вратила из француског „Анжеа“, а Вучетићка из Шпанске Барселоне. Ово је почетак  стварање моћног клуба који ће надам се у наредним сезонама тражити своје мјесто у црногорској кошарци, а вјерујем и у региону, а зашто не и  Европи,  рекао је тренер екипе Ранко Шабановић.

Шеф стручног штаба  Милан Дабовић је нагласио да је његова визија и свих људи у клубу на челу са власником клуба Аном Дабовић-Мустур  да се у Херцег Новом формира моћна екипа и нешто што досад није било. Да вратимо све Новљанке у средину у којој су поникле и да заинтересовани инвеститори па и Општина у тај пројекат улажу новац.

Нагласио је да се мало зна да су тренутно главни носиоци репрезентације Црне Горе Новљанке Јована Пашић , Јелена Вучетић  које су се вратиле у Херцег Нови али и Драгана Живковић  и Бојана Ковачевић. Значи готово цијела петорка.

-Наш задатак у клубу је да помогнемо Вучетићки и Пашкићки  да се што боље спреме за трећи квалификациони прозор за Европско првенство са Данском и Аустријом. Реално је да Црна Гора побиједи у оба сусрета, чиме би и математички осигурала прво мјесто у групи које води на Европско првенство. Зато у овим данима циљ нам је припремити Пашићку и Вучетићку за те утакмице .

Милан Дабовић

Посебно задовољство је што вечерас  могу да поздравим долазак у наше редове и Александре Мужевић кћерке Ренате Кардош познатог имена југословенске и српске кошарке.

Она ће нам бити велико појачање. Циљ нам је да будемо други клуб у Црној Гори. Треба рећи да је Подгорица филијала Будућности која је без премца у Црној Гори и на Балкану, казао је Дабовић.

Говорио и о првим клупским обавезама  а то је утакмица трећег круга првенства Црне Горе са Никшићем у суботу у 19 сати у Спортском центру Игало. Слиједи завршница Купа гдје Новљанке прижељкују финале па после шта  буде са Будућности.

За 17. и 18. фебруар Милан Дабовић најавио је и турнир Мимозе за сениорке са жељом да се у Игалу нађу Јединство из Тузле, Рагуза из Дубровника, Будућност и Херцег Нови.

Јована Пашић

Јована Пашић и Јелена Вучетић задовољне су што су се вратиле у матични клуб.

-Овај повратак за мене је велика част. Драго ми је да сам након много година захваљујући Милану Дабовићу у Херцег Новом  и надам се да ћемо имати подршку навијача али и људи који воде овај град, казала је Пашић.

Јелена Вућетић

Вучетић је нагласила да јој је част бити дио тима гдје је  почела прве кошаркашке кораке.

-Срећна сам што се ствара један моћан ЖКК “Херцег Нови 1987”. Мени и Јовани је циљ да се спремимо за наступ за репрезентацију са Аустријом и Данском  и да у Подгорици 12. фебруара изборио нови наступ на Европско првенство, закључила је Вучетић

Александра Мужевић

-Драго ми је што сам у Херцег Новом  и што ћу играти  са двије искусне играчице. Ту су и остале саиграчице које ће нама новајлијама помоћи да се што прије уклопимо у тим. Борићемо се за друго мјесто, а ако се укаже прилика и за прво мјесто гдје је Будућност изборила солидну предност, рекла је Мужевић.  

Позвале си навијаче да их бодре од суботе вече када се састају са екипом Никшић.

Дресове новим играчицама  уручила је власница клуба  Ана Дабовић – Мустур која је изразила задовољство да је почела реализација стварања моћног ЖКК Херцег Нов 1987.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here