Паметан избор тржишта и добар маркетинг су предуслови за успјешну сезону

Иако посјета гостију у приватном смјештају ове сезоне није на очекиваном нивоу, хотели биљеже веома добре резултате. У Херцег Новом је током протекле седмице боравило више од 30 хиљада гостију, од чега у хотелима око осам хиљада.

Како за РТХН прича директор хотелске групације „Casa del Mare“, Никола Милић, биланс досадашњег дијела сезоне је добар, с обзиром на припреме, маркетинг и стратегију спроведено уочи почетља љета.

– Хотелска продезуће имају сектор продаје и маркетинга и из буџета улажу одређена средства како би се позиционирали на тржишту. То је долаз да смо акумилирали одређено знање у нашој држави. Постоје људи који знају да раде овај посао. Приватни смјештај се ослања на то како ће се држава рекламирати и позиционирати на тржиштима и много више зависи од те стратегије развоја, али наравно и сви ми хотелијери – наводи он.

Милић сматра да је стратегија најважнији параметар, због чега већ сада треба почети са припремама за наредну сезону.

– Имамо огроман потенцијал, који, сигуран сам, ако паментно будемо радили можемо много добро да валоризујемо у нашу корист. Свака добра сезона прави буџет за боље позиционирање, маркетинг и продају за наредну. То јетај степеник по степеник који може да нас доведе до неке супер туристичке сезоне – казао је он.

У освртну на минуле три године Милић истиче да је туризам као грана привреде зависио од политичких одлука, због чега је неопходно разграничити тржишта и накако се ослањати само на једно или неколико.

– И мали смо сличну ситуацију 2014. године, кад су почели проблеми Русије и Украјне са Кримом, кад је Европа почела да уводи санкције Русији, а ми пратили све што ради ЕУ. Те године имали смо пад са руског тржишта. Није ми јасно како тада нисмо схватили грешку, чини ми се да смо и након тога превише ишли на то тржиште – прича Милић.

Он је мишљења да је неопходан конструктиван разговор за добробит државе, који ће бити у интересу цијеле туристичку привреду.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here