ПАД БРОЈА НОВОИНФИЦИРАНИХ, МЈЕРЕ НА СНАЗИ ДО 22. ДЕЦЕМБРА

Институт за јавно здравље Црне Горе

Број новоинфицираних корона вирусом у Црној Гори у посљедње двије седмице је мањи за око 40% у односу на 14 дана раније. У последње двије седмице број преминулих особа мањи је за око 16%, а хоспитализованих за 24%, саопштено је из института за јавно здравље.

У Црној Гори вакцинисано је првом дозом око 59%, другом дозом око 55% док је трећу дозу примило 13% одраслог становништва. Највећи обухват имунизованих је у старосним групама од 65-69, 70-74, 75-79, и у тим старосним групама обухват је већи од 70%.

Према тренутним подацима и даље осам од десет преминулих особа је невакцинисано, а више од 80% оних који су на болничком лијечењу су такође невакцинисани. Све особе млађе од 40 година преминуле од КОВИД-19 инфекције су биле невакцинисане.

Вакцинација заједно са општим превентивним мјера (правилно ношење маске, поштовање физичке дистанце и лична хигијена) су једина средства у борби против КОВИД-19 инфекције те Институт за јавно здравље још једном апелује на све грађане да поштују мјере и вакцинишу се у што већем броју. Напомињемо да су тренутне мјере у борби против Ковид-19 инфекције на снази до 22. децембра, саопоштено је из Института.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here