Ове године неће бити одржан интернационални модни догађај “Бокешко срце”

Foto: Miloš Samardžić

Интернационални модни догађај „Бокешко срце“ који је пет година у Херцег Новом организовала Весна Кривокапић, Новљанка која живи у Данској, неће бити одржан овога љета.

У саопштењу које је прослиједила медијима Кривокапић наводи да је тужна што „Бокешко срце“ неће бити уприличено шести пут на тврђави Форте Маре, јер је изостала финансијска подршка.

-Као и сваке године кренула сам са организацијом овог свјетског модног догађаја који је сваке године окупио преко 250 људи на нашој, Богом даном, тврђави Форте Маре у публици, а до сада и преко 25 врхунских дизајнера. Овога пута сам се са пуно рада прeдала послу. Циљ мог залагања био је да ова манифестација сваке године има што већи квалитет и да тиме знатно допринесем промоцији родног града – наводи Кривокапић.

Како истиче, минулих пет година имала је доста стрпљења када је ријеч о буџету који је требало да, како тврди, обезбиједи Општина Херцег Нови, а обећао предсједник Стеван Катић прошле године.

-Казао ми је да ће се ове године потрудити да испоштује минимални буџет од 8.000 еура, а моје ће бити само да се јавим на вријеме. То сам и урадила. Али, није било одговора од предсједника Катића, питам се зашто? Ово је једино мјесто, господине предсједниче Катићу, да Вам се могу обратити као организаторка једног озбиљног модног догађаја. Јер, покушала сам мејлом преко седам пута, али није било одговара – тврди Кривокапић.

НВО “Бокешко срце”, наводи она, се одазвало конкурсу за расподјелу средстава НВО сектору и добило је само 500 еура. То је осам пута мање од траженог и минимално потребног износа за организацију таквог догађаја, а чак три пута мање од прошлогодишње одобрене суме.

-Туристичка организација Херцег Нови је изразила жељу да припомогне догађају са 1500 еура, што сматрам да је јако мали допринос, ако се фокусирамо на то да је ово, не само модни, него и догађај туристичког карактера, те значајна допуна понуде Херцег Новог. Жалосно је што сам чула коментаре, послије састанка око средстава за НВО да је мој највећи проблем као организаторке моје црногорско поријекло – истакла је организаторка догађаја.

Наводи да је тврђава била резервисана за 6. август али да је била принуђена да откаже догађај, као и резервисане четири авионске карте за дизајнере за шта је утрошила сопствени новац. Поручује и да неће одустати.

-Ово ме неће спријечити да и сљедеце године покуцам културно на иста врата, у нади да ће се “врховне власти” освјестити и рационално, без примјеса било какве политике и националног кључа додијелити Херцег Новом једну лијепу ноћ моде. Ноћ која излази из локалних оквира и било каквих подјела, која окупља квалитетне дизајнере из разних држава широм свијета – закључује у саопштењу организаторка „Бокешког срца“ Весна Кривокапић.

1 COMMENT

  1. Пет пута су вам изашли у сусрет, пет пута помогли и уступили тврђаву, пет пута испратили вашу промоцију и сад дрвље и камење јер нису и шести пут?! Како вас срамота није? Да вам ревија ваља сами би је организовали и исплатила би вам се. Незахвална жено иди у Њујорк, Лондон или Париз ђе плачу за таквим модним талентима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here