Овације за представу „Осама, касаба у Њујорку“

Уз препуну салу и овације публике, представа о одрастању, пријатељству, љубави и рату, „Осама, касаба у Њујорку“, у продукцији Звездара театра одиграна је синоћ у Дворани Парк.

Радња представе се одвија у једној њујоршкој кафани у којој различити појединци, који су дошли са “стране“ траже своје парче неба и комадић среће. Обухвата период од младости главних јунака, па све до њихових зрелих година. Специфични по свом менталитету, понашању и сензибилитету, они се не познају међусобно, али их повезује одређена носталгија за неким далеким и љепшим временима.

Живописна и експресивна према роману Владимира Кецмановића, у режији Дарка Бајића и драматизацији Косте Пешевског и редитеља, представа је изграђена на односу колега, иза сцене, на сцени, за вријеме представе и у приватном животу, уз коју су, како је казао глумац Андрија Кузмановић, сазријевали као глумци.

-Представа је тешка и психички и физички, али на све заборавим кад видим колеге у костимима. За мене има посебну важност јер ће остати Звездара театру, уз остале лијепе комаде као легендарна представа. Публика воли ову представу, увијек нас награди лијепим аплаузом. Није је лако играти али је лијепо, рекао је Кузмановић.

Како је истакла глумица Ива Илинчић представа коју играју од студентских дана има посебну вриједност јер су уз њу заједно одрастали.

-Заиста смо се „увезали“ и тек кад сам радила остале представе схватила колико смо за ових шест година „кликнули“ међусобно, и та енергија се види. Анрија и Бранко су увелико радили као глумци, за нас остале је био почетак и много су нам помогли. Доста тога се промијенило од почетка играња представе, али нам је показала колико значи када играмо једни за друге, јер се то, искрено, не дешава често у позоришту, ријетко се поклопе енергије на тај начин, истакла је Илинчић.

Уз Илинчић и Кузмановић, у представи играју: Јован Јовановић, Бранко Јанковић, Исидора Симијоновић и Амар Ћоровић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here