Отворено писмо премијеру: Омогућите повратак Божовићу у пуном формату амбасадорске функције

Фото: Архив РТХН - Владимир Божовић

Предсједник НВО “Карађорђе”  Предраг Вујновић и предсједник ФК “Обилић Херцег Нови”   Миро Лучић упутили су отворено писмо премијеру Црне Горе, Дритану Абазовићу. Они од премијера захтјевају да омогући повратак амбасадора Владимира Божовића у пуном формату функције на коју је постављен од стране Републике Србије, након одлуке   Управног суда о поништењу рјешења МУП-а Црне Горе којим је Божовићу забрањен улазак  у Црну Гору.  

-Напокон је Управни суд поништио рјешење МУП Црне Горе о забрани уласка у Црну Гору грађанину Владимиру Божовићу. Кажу, није тај Управни суд и неки у њему нови људи, могао наћи по чему је један син, брат, један човјек, баш тај Владимир опасност по ову земљу, заправо опасност по самога себе, јер бити Србин у Црној Гори је у корјену сваког од нас, уткано рјечју и стихом, славом овјенчаних Петровића. Тако и наш Владимир ништа ни мање, ни више нема права на ову груду земље од било кога другог на њој рођеног, уз сву радост да по њој ходи, да ужива њен ваздух који вазда слободом мирише, наведено је између осталог у отвореном писму премијеру.

Наводе да је Божовић, „рођени Црногорац и најрођенији Србин часно служио свом српском роду на овим просторима а још часније уважавао друге народе који чине прелијепу, мултиколорну икону звану Црна Гора“.

-Надамо се да ће актуелни премијер Црне Горе, господин Абазовић искористити прилику да још једном одлучно и храбро иступи, онако како је поступио у борби са различитим неправдама бившег режима и омогући повратак амбасадора Божовића у пуном формату функције на коју је постављен од стране Републике Србије, наводе Вујновић и Лучић у саопштењу.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here