Отворено 14. Свjетско клупско првенство у риболову из усидреног брода

Уз интонацију химни и представљање екипа, у Бијелој је почело 14. Свјетско клупско првенство у риболову из усидреног брода. Домаћин и организатор је Савез за спортски риболов на мору Црне Горе који ће до 27. маја, када је планирано проглашење најбољих, угостити више од 90 такмичара из 21 клуба из Хрватске, Словеније, Италије, Француске, Шпаније, Белгије и Црне Горе.

Задовољство што је Херцег Нови опет домаћин великог такмичења, исказао је Младен Ростовић, предсједник Савеза за спортски риболов на мору Црне Горе и позвао учеснике на спортску борбу.

– Молио бих такмичаре да ово првенство заврше фер плеј борби , а наравно да најбољи побједе. Ми као организатори шампионата ћемо се максимално потрудити да се сви осјећате угодно и удобно.

У име генералног покровитеља шампионата, Општине Херцег Нови, потпредсједник Мирко Мустур је учесницима пожелио добродошлицу у наш град.

– Поред чињенице да је риболов у нашем граду традиција, занат, уживање и дио туристичке понуде, Херцег Нови је већ годинама препознат и као мјесто успјешне организације такмичења спортских риболоваца.

Подсјетио је да је уз традиционални Куп мимозе и Куп ромбуна, наш град домаћин и такмичењима највишег ранга, попут прошлогодишњег 56. Свјетског првенства у риболову.

– Првенство које нас је данас окупило представља још једну потврду да Свјетска федерација за спортски риболов на мору има повјерење у наш Савез и да препознаје Херцег Нови као град са капацитетом за организацију такмичења на међународном нивоу. Сигуран сам да ћете се током наредних дана и ви увјерити у гостопримство по којем смо препознати и открити зашто се спортски риболовци из цијелог свијета радо враћају у наш град.

Делегат Међународног савеза за риболов на мору Карлос Винагре, отворио је 14. Свјетско клупско првенство уз захвалност предсједнику и члановима црногорског Савеза на труду и ангажовању да првенство буде организовано на највишем нивоу..

–  Треба истаћи посвећеност цијелог тима волонтера који помажу свом председнику и улажу напор и труд како би овај догађај био успјешан. Захваљујући томе смо данас овдје окупљени. Надам се да ће вријеме послужити и да ће бити улова. Све је спремно како би ово Свјетско првенство било успјешно, а треба да буде у знаку фер плеја како и доликује оваквом такмичењу уз поштовање спортске етике. Не смијем заборавити да искажем захвалност клубовима из сваке земље учеснице и њиховим члановима, којима ће, сигуран сам, бити част да се максимално потруде како би постигли најбоље резултате, казао је делегат Винагре.

Учесници првенства:

Les  hamecons  des  mer – Soiggnies (Белгија), Арбун Шибеник, Медуза Ровињ и Зубатац Задар (Хрватска), Club  halieutis и Yahting  club  pointe  rouge (Француска), APS  Golfo  dei  poeti  la spezia, Circolo  canottieri  Solvay  asd  artico, Lega  navale  italiana  sezionedi  de  Genova, Lenza  emiliana  tubertini, Oltrarno  colmic, Sea  sporting  artico (Италија), Орадела (Словенија), Mons  elkartea, Club  de  pesca  mar  sport и Sociedad de pasca de Sant feliu (Шпанија),  Ама Костањица, Делфин Будва, Игало и Рибар Баошићи и Сипа Тиват (Црна Гора).

Они ће сутра имати званични тренинг, слиједе три такмичарска дана, а проглашење побједника планирано је у петак, 27. маја у хотелу Парк у Бијелој.

Свечаном отварању присуствовали и Василије Ћуковић, секретар за друштвене дјелатности међународну сарадњу и Ненад Витомировић, секретар за туризам економски развој и инвестиције.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here