Отворен први Љетњи фестивал књиге за дјецу и младе

Представом „Шоу са Тодом, Пеђолином и децом фином”, на платоу испред I фазе Института “Др Симо Милошевић” отворен је први Љетњи фестивал књиге за дјецу и младе, који ће трајати до 15. августа.

Поред Предрага Вукотића, у представи глуми Тоде Николетић, који је истакао да је радити за дјецу одговорно и племенито.

-Ако томе додамо љето и распуст, вријеме релаксације и одмора, самим тим чинимо и једну интелектуалну креативност. Прије свега, оне вриједности које су темељ сваког друштва, а то је књига, стварање за дјецу, прмовишемо на радост свих, а најљепши повод је први Љетњи фестивал књиге за дјецу, који ће надам се, постати традиционалан, казао је Николетић.

Дјеци је понуђено доста небитних ствари због којих се полако губе праве вриједности, додаје он.

-Човјек увијек иде лакшим путем, не размишља. Ако изградимо стабилне личности, а то можемо само здравим ауторитетом на свим пољима, имамо шансу да прије свега књигу не потиснемо  у заборав и да покажемо да иза тих чаробних страница постоји читав свијет, истакао је Николетић.

Како је информисао један од организатора Мато Уљаревић, до 15. августа до када траје фестивал, биће уприличен низ програма.

-Сваког дана  од 18:00 сати биће отворен штанд са књигама за дјецу, а од 20:00 часова биће уприличен забавни и едукативни програм за дјецу и младе. Вечерас ће на књижевној вечери говорити пјесник Благоје Баковић, рекао је Уљаревић.

Фестивал организује Удружење издавача и књижара Црне Горе, у сарадњи са Градском библиотеком и читаоницом Херцег Нови, Институтом Игало, локалном туристичком организацијом и Општином Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here