Отворен обновљени терен за мали фудбал у оквиру Спортског центра

Пригодном свечаности синоћ је отворен обновљени спортски терен за мали фудбал са трибинама у оквиру Спортског центра Игало. Поводом отварања организован је и Спасовдански турнир.

Обнављање постојећег спортског терена са поствљеном вјештачком зеленом подлогом уз подршку Општине Херцег Нови покренуло је руководство Спортског центра Игало. Пројекат је финансиран из буџета Општине, а укупна вриједност радова је 50 000 еура.

Задовољство што Херцег Нови има још један уређен отворени спортски терен, исказао је на отварању предсједник Општине Стеван Катић.

-Ово уређено игралиште биће мјесто бројних дружења на турнирима како за наше спортисте из града тако и гостију. Заједничким дјеловањем, уз предан рад управе и запослених у Спортском центру, успјели смо да реализујемо пројекат за који је Општина Херцег Нови издвојила око 50 000 еура како би терен на отвореном модернизовали постављањем вјештачке траве, казао је Катић.

Истакао је да протеклих година локална самоуправа интензивно ради на унапријеђењу спортске инфраструктуре у Херцег Новом, посебно када је ријеч о комплексу Спортског центра.

-Постављена је нова, савремена паркетна подлога, урађен нови систем гријања и хлађења еколошки и енергетски ефикасан, набављене нове конструкције, кош табле и обручи, уређена теретана, постављен савремени лед семафор, реновиране собе у хотелу, санирани тениски терени и још много тога за шта је у протеклом периоду издвојено више од 700 хиљада еура. Спортском центру је одобрен међународни пројекат – у најскоријем периоду биће модернизована расвјета у дворани према европским стандардима и захтјевима за телевизијски пренос. Све су то прописи који морају бити испоштовани јер у Спортски центар долазе репрезентације наше и других држава, одржавају се европска и свјетска такмичења, а наш циљ је да идемо у корак са савременим трендовима и омогућимо одржавање престижних такмичења и тренажних процеса у Херцег Новом, истакао је Катић.

По ријечима директора Спортског центра, Радована Ралевића, постављање подлоге за мали фудбал је још један у низу пројеката које су реализовали уз подршку Општине Херцег Нови.

-На око 960 квадратних метара имамо FIFA сертификовану подлогу, стандардних димензија за игру , са огромним потенцијалом за организацију разноврсних дешавања поред фудбала као примарног спорта. Свједоци смо константног напредовања у раду Спортског центра које не би било могуће без Општине Херцег Нови.  Њихова подршка нам је омогућила да остваримо у значајне пројекте које су унаприједиле центар и омогућиле да постане мјесто поноса за све нас, казао је Ралевић.

У знак  пажње за  подршку Ралевић је предсједнику Општине уручио  „Пехар подршке“, а представници гостију клуба из Вевчана чланску карту клуба.

Свечано отварање започело је Спасовданским турниром, а  учествовали су дјечаци  рођени 2010. и млађи  и 2014.  године и млађи из екипа: Орјен, Игало, Обилић, Поморац (Бијела), Школа фудбала Херцег Нови и македонска екипа Вевчани.  Првог дана на турниру  највише су показали фудбалери Игала и Орјена.

Турнир у малом фудбалу биће завршен вечерас финалним утакмицама у 19.30  и 20.30. Организатори из СЦ Игало приредили су медаље и пехаре за најбоље.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here