Отворен конкурс „Загрли камен и море“ херцегновског огранка Матице црногорске

Поводом Дана независности Црне Горе, а након двогодишње паузе коју је узроковала пандемија короне, херцегновски огранак Матице црногорске објавио је традиционални конкурс, надметање кроз слику, ријеч и музику „Загрли камен и море“.

Право учешћа имају сви ученици херцегновских основних и средњих школа, као и ученици свих одсјека Музичке школе.

Рок за достављање ликовних радова у техникама цртеж, акварел, темпера, рељеф, скулптура, прозних и поетских литерарних радова је 10. мај (уторак) до 18 сати. Неопходно је прецизно навести име и презиме ученика и ментора, разред и школу, а радове доставити поштом на адресу Матица црногорска, огранак Херцег Нови, Његошева бр 46.

Ученици Музичке школе представљају се извођењем једне или више композиција, у трајању до осам минута, по сопственом избору. Потпуњене пријаве, са наведеним именом и презименом, одсјеком, разредом, композитором, називом дјела и именом и презименом ментора треба доставити, такође, до 10. Маја, на адресу херцегновског огранка Матице црногорске или на адресу електронске поште [email protected].

Надметање ученика Музичке школе биће организовано 17. маја у 17 сати у просторијама Матице у Херцег Новом, а резултати ће бити објављени и достављени Музичкој школи 18. маја до 12 сати.

Оцјењивачки жири у којем су истакнути стручњаци из области књижевности, драмске, ликовне и музичке умјетности, за основце и средњошколце, који ће на тему „Загрли море и камен“ одговорити ликовним и лиретарним радовима, резултате ће објавити и доставити школама 17. маја до 12 сати.

Проглашење најуспјешнијих учесника, додјела диплома, награда и захвалница биће организовано 20. маја (петак) у 18 сати у просторијама херцегновског огранке Матице црногорске.

Више детаља заинтересовани могу сазнати позивом на број телефона 069/407-264.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here