Отвара се линија Бар-Анкона

Foto: adriaferries.com

Влада Црне Горе обновиће поморску линију са Италијом, а ферибот на релацији Бар – Анкона могао би да поново саобраћа већ током 2024, закључено је током састанка предсједника Владе Милојка Спајића и првог човјека компаније „Adria Ferries“  Алберта Росија.

Ферибот ће, како саопштавају из Владе, бити најбржа конекција Црне Горе са западном Европом.

Констатовано је да би отварање ове линије, могло позитивно да утиче на туризам у обје земље, а посебно интересовање за долазак у Црну Гору постоји код грађана Сјеверне Италије.

-Због тога је Анкона одлична полазна тачка за обнављање поморског саобраћаја, јер често грађани са сјевера Италије морају да губе огромно вријеме како би дошли до Барија, а бржи ферибот из Анконе може да стигне до Црне Горе за 10 сати, истакао је Роси, чија је компанија и раније обезбијеђивала функционисање ове линије, а заинтересована је да читав пројекат оживи.

Наглашено је да је врло важно у пројекат укључити и црногорске компаније, а предсједник Владе је истакао да би се на овај начин могло омогућити да Барска и Црногорска пловидба донесу додатну вриједност Црној Гори.

Прве анализе показале су да би током љетње сезоне линија функционисала без проблема, а да је неопходно додатно радити на промоцији за саобраћај током зимског периода.

Састанку су присуствовали амбасадорка Италије у Црној Гори Андреина Марсела, предсједник компаније Мауро Маја и директор Роберто Маталони.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here