Отовић на сједници Одбора за дијаспору и Србе у региону

На трећој сједници Одбора за дијаспору и Србе у региону, која ће бити одржана сутра, 13. децембра, у Дому Народне Скупштине Србије, нашу Општину представљаће предсједник Скупштине Општине Херцег Нови Иван Отовић.

Према ријечима Ивана Отовића, тачка дневног реда сједнице овог одбора је „Положај и перспектива Срба у Црној Гори“.

-Биће ријечи о тренутној политичкој ситуацији у Црној Гори, као и о свим изазовима са којима се суочава српски народ у нашој држави. Такође, које је дјеловање представника Срба у Црној Гори, као и о могућностима још бољег повезивања са Србијом, Републиком Српском и осталим државама у региону. У којима живе наши сународници, објашњава Отовић.

Сматра да присутво на оваквом догађају омогућује повезивање са члановима Одбора за дијаспору и Србе у региону, што додатно његује односе наше општине са Србима у окружењу.

-Увјерен сам да ћу искористити могућност да се заједно са осталим колегама из Црне Горе додатно повежемо са представницима Одбора за дијаспору и Србе у региону. Вјерујем да је херцегновска локална самоуправа, нарочито у посљедњих неколико година, показала да сарађује са свима у региону, наводи Отовић.

Сједници Одбора за дијаспору и Србе у региону, осим из наше Општине, присуствоваће и представници из Будве, Тивта, Берана, Мојковца, Никшића и Даниловграда.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here