Основна школа је посебна љубав – срећно полуматурантима ОШ „Орјенски батаљон“

Фото: матуранти ОШ Орјенски батаљон, 2021/22

Степеник по степеник, савладавали су разред за разредом, а у свакој од тих година низали успјехе, успомене, дјелили тајне и градили најјачу тврђаву на свијету – пријатељство. Све то, заокружили су вечерас прославом матурске вечери ученици ОШ „Орјенски батаљон“. Од 52 полуматуранта, велики број је оних који су школу представљали на бројним такмичењима и враћали се са одличним резултатима, а међу њима је и седам носилаца дипломе ЛУЧА.

У брижљиво бираним креацијама, уз пуно емоција, поноса и задовољства, прво су у дефилеу изашли из школског дворишта праћени аплаузима родитеља, родбине, наставника…. Потом је прослава настављена у Градској кафани.

Школа им је поред знања пружила прва пријатељства, љубав и прве кораке ка успјесима, истакла је директорица ОШ Орјенски батаљон Наташа Франић.

– Сада сте стигли на једну малу животну раскрсницу, свако од вас ће одабрати нови пут у новом окружењу и уз нове другаре и наставнике. У име колектива наше школе и у своје лично име желим да вас пут који изаберете води до успјеха, свако изабрано занимање да буде задовољство, а сваки дан да вам буде испуњен љубављу, забавом и истинским пријатељством, казала је директорица Франић.

О одабиру будуће професије, односно наставка школовања полуматуранткиња Симона Дабовић је казала да још размишља, али када је ријеч о стварима које ће увијек памтити из овог школског периода, биће то другари из школске клупе и дружење са њима.

– Посебно су ми недостајали у доба пандемије када нисмо имали могућност да проводимо вријеме заједно. Што се тиче часова, најзанимљивији су били они које је држао наставник Милун, прича нам Симона.

Узбуђење које осјећа већ данима не јењава јер је свјесна да се један лијеп период живота баш ове вечери завршава, казала је Нина Беговић.

– Очекује нас још важније раздобље коме се радујем, али је у исто вријеме присутна и туга јер сам свијесна да ће многи другари остати у овом поглављу живота, казала је Нина.

Лијепих догађаја није недостајало за ових девет година школовања, радује се и новим познанствима која га чекају у средњој школи, казао је Тодор Мухадиновић.

– Још увијек се двоумим шта ћу уписати, пресудно ће бити то да ли заиста волим будућу професију, казао је Тодор.

Матурској вечери претходила је додјела диплома Луча и награда ученицима који су остварили успјех током школовања, али и на државним и другим такмичењима, које је приређено јуче у зборници школе.

За опостигнут одличан успјех из свих наставних предмета током деветогодишњег школовања, дипломом Луча су награђени: Владимир Илић, Тамара Андрић, Наталија Смољан, Дамјан Блануша, Лола Новаковић, Катарина Кривокапић и Милош Глиговић.

Уз носиоце дипломе Луча, за постигут одличан успјех и примјерно владање награђени су и Сара Шкобаљ,  Данило Ђукановић и  Валерија Аразнуло.

За постигнућа на Државном такмичењу у знању, награђени су:

Наталија Смољан – за постугнут успјех на Државном такмичењу у знању из хемије

Дамјан Блануша– за постигнут успјех на Државном такмичењу у знању из хемије

Тамара Андрић – за учешће на Државном такмичењу у знању из енглеског језика

Сара Шкобаљ награђена је за допринос на афирмацији школе кроз запажен рад у ваннаставним активностима у литерарном стваралаштву, учешћем на конкурсима у школској 2021/22. години.

Милош Глиговић награђен је за допринос афирмацији школе учешћем на Државном такмичењу у знању и Олимпијади знања из математике, као и за запажен рад кроз ваннаставне активности у литерарном и ликовном стваралаштву, учешћем на конкурсима током деветогодишњег школовања.

Наставничко вијеће одлучило је да посебном наградом – мобилним телефоном Xiaomi Redmi, награди ученика Милоша Глиговића, који се током деветогодишњег школовања посебно истакао, афирмишући школу и своје мјесто на најбољи могући начин.

Свим полуматурантима желимо срећу у животу и успјех у даљем школовању!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here