ОШ „ИЛИЈА КИШИЋ“: САБИРАЈУ НАГРАДЕ, ПРАВЕ ПЛАНОВЕ ЗА ДАЉЕ

Почео је други класификациони период, или тромјесечје, а то значи и нова прилика за успјех, награде и бројне активности које у наредном периоду планирају у ОШ „Илија Кишић“. Вријеме између два периода првог полугодишта, била је прилика да у овој школи сумирају постигнуто и најаве планове до Нове године када ће сви школарци кренути на зимски распуст.

Награде су пристизале, а једна у низу била је Школски лист ,,Звоно“ који је проглашен за најбољи у својој категорији на Књижевним сусретима ,,Гордана Брајовић“ у Алексинцу, истакла је директорица школе Снежана Мирковић и додала да је и то прилика за промоцију школе ван граница Црне Горе.

-На литерараном конкурсу ,,Књига као путоказ ка срећи“ који се одржао у Димитровграду, наш ученик је награђен. Затим, на Међународном шаховском првенствум „Путевима пријатељства“ наш ученик је освојио прво мјесто. Нијесу изостале награде и признања ни на државним конкурсима. На конкурсу ,,Најљепше писмо“ у организацији Поште Црне Горе, двије ученице су награђене. На конкурсу, „Не стављај ствари под тепих“ у организацији Књижевне омладине Тивта, наше ученице су освојиле прву и другу награду, а многи су похваљени на истом конкурсу. У оквиру истог пројекта а поводом Дјечије недјеље предсједница Књижевне омладине Тивта, Сандра Словникар, даровала је нашу школу садницама липе и мелије које су засадили наши ученици. Затим једна ученица је имала серијал емисија на таласима Хомер радија у којима је и током љетњег распуста предсатвљала себе и школу на веома актуелне и занимљиве теме. Наравно, конкурси попут ,,Риза“ и „Професор Вуко Велаш“ су увијек занимљиви и радо прихваћени код наших ученика, па су и на њима побрали бројне награде. У Градској библиотеци и читаоници  организована је литерарна  радионица коју је водила дјечија списатељица Гордана  Тимотијевић. Ученици наше школе, захваљујући својој наставници, учествовали су у радионици и осјетили радост стварања, истакла је директорица Мирковић.

Зеленичка школа високо је котирана када је у питању школа шаха и окупља шахисте освних школа из наше општине, гдје се од септембра окупљају и уче мајсторијама овог спорта сваке суботе од 9 до 11 часова.

-Много је заинтересованих основаца који желе да унаприједе шаховско знање. Школу шаха смо покренули уз помоћ и подршку Секретаријата за образовање и кутуру, а у оквиру пројекта: ,,Подршка надареним  ученицима“. Имамо добру сарадњу и подршку и Шаховског савеза Црне Горе. Били смо домаћини Општинског шаховског такмичења, а очекује нас и регионално, казала је директорица Мирковић.

У оквиру Школице спорта раде ученици од првог до петог разреда и два пута седмично имају бесплатне тренинге, који се одржавају по плану и програму који је израдио Школски спортски савез Црне Горе.

-Тренинзи су, углавном, конципирани на савладавању полигона, али и других атлетских  дисциплина.

Реализовали су и бројне часове који су предвиђени планом и програмом, али и оне којима су обиљежили дане из Међународног календара.

-Ова школска година значила је и промоцију пројекта ,,Моје вриједности и врлине“.  Заправо, подстакнути радионицама које су у нашој школи реализоване у оквиру истоименог пројекта, један дио школског простора посветили смо  пројекту с циљем да се подстакну вриједности и врлине свих нас, казала је директорица.

Подсјетила је на донације хуманих људи које су уљепшале школски амбијент, попут фонтане у дворишту школе, али и унаприједиле услове рада – смарт табла, штампач, копир и скенер у боји.

-Родитељи ученика појединих одјељења оплеменили су учионички простор. Све ово је показатељ да нико од нас не може сам, да му је неопходна помоћ, подршка, како Министарства просвјете као кровне институције образовања, тако и Општине и Мјесне заједнице, а зеленичка школа све то има, истиче директорица Мирковић.

Планови за наредни период су већ постављени, а како се приближавају новогодишњи празници, како каже, ученике очекују занимљиве и веселије активности.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here