КМГ ПОКРЕНУЛА „ГЛОБАЛНУ АКЦИОНУ ИНИЦИЈАТИВУ 2021“ О КЛИМАТСКИМ ПРОМЕНАМА

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co., Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Кине.

Кинеска медијска група је у уторак покренула „Глобалну акциону иницијативу 2021“, специјални догађај који истиче опасности климатске кризе уз поглед на катастрофу која се одвија, трку са временом у проналажењу нових идеја и решења и улогу глобалних лидера као и данашње омладине.

Током овог догађаја, свјетски лидери, предузетници и научници се окупљају да поделе идеје ка стабилнијој и одрживијој будућности. Глобални лидери, укључујући председника Сијера Леонеа и исландску премијерку Катрин Јакобсдотир, министри за заштиту животне средине Еквадора и Египта, високи званичници Међународног монетарног фонда, Свjетске банке, Уједињених нација и других међународних организација присуствовали су догађају.

Шен Хаисијунг, председник КМГ-а, одржао је на свечаности говор, у коме је истакао важност улоге медија у одговору на климатске промене, позивајући колеге из медија да подигну свијест јавности о изградњи еколошке цивилизације.

Ћин Ганг, кинески амбасадор у САД-у, одговорио је на питања о климатским променама и потреби за међународном сарадњом.

Током наредних пет дана, „Глобална акциона иницијатива 2021“ ће дискутовати о тренутном статусу и изазовима глобалног одговора на климатске промене у пет специфичних области, укључујући „актуелни утицај климатских промена на глобалну животну средину“, „значај Биодиверзитета ;одговорност медија“ , „поступке појединаца“ и одговорности и улоге младих“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here