ОШ „ИЛИЈА КИШИЋ“: НОВИ УСПЈЕХ АНЂЕЛЕ, МИЛИЦЕ И ЛИТЕРАРНЕ ГРУПЕ ,,ПОЧЕТАК“

На шестом литерарном конкурсу међународног карактера који је расписао Дечји културни центар Београд на тему ,,Лепо је волети“, ученица VIIа разреда ОШ ,,Илија Кишић“ из Зеленике, Анђела Шестовић је освојила трећу награду, а њена другарица из одјељења, Милица Радуловић је похваљена.

Mенторка је Тамара Комар, а литерарну секцију ,,Почетак“, којом руководи, стручни жири је наградио групном дипломом.

-Чланови литерарне групе ,,Почетак“ постижу запажене резултате, али је ово први пут да им се ода признање као колективу састављеном од дјеце која воле да пишу. То је важно истаћи јер је на челу жирија био истакнути дјечији писац Слободан Станишић, а манифестацијом је руководила уредница едукативних програма ДКЦБ, Весна Крњајић, саопштавају из зеленичке школе.

Овогодишњи конкурс посвећен је пјеснику Мирославу Антићу, па је тема, наравно, била је љубав!

-Млади пјесници у стихове су уткали љубав према породици, пријатељу, завичају, љубимцу… Анђела је писала о лакоћи дјетета да воли и дарује љубав, а Милица о немирима прве ђачке љубави са којима се није увијек баш једноставно носити. Пјесме ће бити објављене у електронском часопису названом по најдражем дјечијем пјеснику уз чије се стихове расте, одраста и одрасте(?) – Јовану Јовановићу Змају, информишу из ОШ „Илија Кишић“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here