ОШ „Дашо Павичић“ – дуже од шест деценија у образовању младих нараштаја

Фото: ОШ "Дашо Павичић"

Највећа и најбројнија васпитно-образовна установа у Херцег Новом, ОШ „Дашо Павичић“ прославља 62. рођендан. Након двије године паузе због епидемије, свечаној приредби се подједнако радују и наставници и ученици.

Како њихов Дан 10. април, датум рођења Данила Даша Павичића, првоборца чије име школа носи, пада у недељу, све активности су пребацили за сутра, објаснила је Татјана Крстајић, директорица школе гостујући у Новском јутру РТХН.

– Од раних јутарњих сати почиње програм обиљежавања Дана школе, 62. рођендана. Положићемо вијенце на спомен плочу на Савини првоборцу и револуционару Данилу Дашу Павичићу, а тој церемонији ће присуствовати делегација школе у којој ће бити и наставник историје, затим представници Општине Херцег Нови и Удружења бораца НОР-а.

Свечана приредба почеће у 17:00 сати у кино сали школе, а уз рецитаторе, пјеваче, плесаче, наступиће млађи и старији хор.

Новско јутро РТХН, гошћа: Татјана Крстајић, директорица ОШ „Дашо Павичић“

– Приредби ће присуствовати званице, прије свега бивши и садашњи наставници, спонзори листа Свитања, пријатељи. Имаћемо прилику да уживамо у свему што су дјеца припремила, у њиховом таленту, и маштовитости. Имамо два хора, млађи су од првог до петог разреда, а старији од шестог до деветог. Програм се садржати доста тачака, а прије свега се ослањамо на рецитације и музичке тачке.

Јубиларни 40. број школског листа Свитања је спреман, а настао је уз велики труд и рад ученика и наставника па уредништво овог пута потписује читав тим.

– Првобитна замисао је била да имамо искључиво електронску верзију, али традиција наше школе налаже да је то сасвим мало и одлучили смо да штампамо Свитања, чему се сви изузетно радујемо. С обзиром на то да смо имали мало времена, практично само мјесец, уредништво Свитања потписује читав тим, прије свега наставника ЦСБХ језика и књижевности уз свесрдну подршку професора информатике. Лист је урађен у рекордном року, а тема су мостови – у знак 130 година од рођења нашег нобеловца Ива Андрића. Како конкретни мостови, тако и апстрактни, мостови сарадње, повезаности међу људима…, истакла је директорица Крстајић.

Ученици и наставници сутра раде по редовном распореду, а у уторак ће имати нерадни дан.

Погледајте комплетан разговор са директорицом Крстајић у којем вас очекују приче о актуелним пројектима али и оним које тек планирају у ОШ „Дашо Павичић“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here