Нова „улога“ вагона у Зеленици

Вагон у Зеленици, који је ревитализовала НВО Синергија, послужио је за снимање сцена за документарни филм о хотелу Плажа, првом туристичком хотелу у Црној гори, односно на јужном Јадрану.
Предсједник НВО Синергија Вук Чворо казао је да је екипа снимала један дан и да му је драго да је вагон постао мјесто гдје се могу снимати сцене за филмове.

-Контактирао ме је новинар РТЦГ и питао да ли могу у вагону да сниме пар кадрова за потребне документарног филма који снимају о старом хотелу Плажа у Зеленици. Пристао сам јер ми је драго да се помиње хотел у Зеленици који има историјску и меморијалну вриједност и да се снима и код нас у вагону, казао је Чворо.

Како је истакао цијели потез Зеленике има историјски значајан и оживљавање тог духа, па макар и кроз филм је врло интересантно.

-Снимали су сцене уласка, изласка и шетње поред воза, алудирајући на тај долазак туризма у ЦГ и Боку. Снимање је трајало један дан, али колико сам схватио, доћи ће поново, снимаће и даље у ХН. У Зеленици има доста објеката који су везани за жељезницу. Прије свега тунел, а вагон је наставак те неке приче. Близу је и жељезничка станица, чак је и хотел повезан са жељезницом и тај круг алудира да може да се пренамјени , ревитализује и унаприједи. Мислим да би свима било интересантно да доживе ту цјелокупну слику из тог времена, казао је Чворо.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here