Олимпијски караван у Херцег Новом

Након Цетиња и Бара, догађај за памћење, традиционална манифестација којом Црногорски олимпијски комитет (ЦОК) најављује почетак Олимпијских игара – Олимпијски караван стиже у Херцег Нови.

​Како је саопштено из Олимпијског комитета Црне Горе, у граду који је за ову годину добио титулу Европског града спорта, у јединственом амбијенту Парка Бока, у четвртак 16. маја у 11 сати, Олимпијски караван окупиће основце, чланове спортских клубова и све љубитеље спорта, који ће у спортском духу загријати атмосферу пред почетак олимпијског љета.

​Уз подршку Општине Херцег Нови и поносних спонзора ЦОК-а, Sport Vision-а, компаније One, Југопетрол – Еко бензинских станица, Ловћен осигурања и Ерсте банке, спремне су занимљиве активности за најмлађе, који ће имати прилику да се такмиче у различитим спортским дисциплинама, познавању олимпизма и спорта, али и да много науче о олимпијском покрету, вриједности и предностима спорта и рекреације.

​- У друштву наших прослављених олимпијаца, али и будућих спортских звијезда Црне Горе, упознаћемо Париз, као град домаћина Олимпијских игара трећу пут у историји. Највећи мултиспортски догађај након тачно 100 година поново ће се одржати у „граду свјетлости“. Такође, осврнућемо се на историју олимпијског покрета у нашој држави и достигнућима наших олимпијаца на највећој позорници – поручују из Олимпијског комитета.

„Олимпијски караван“ у Херцег Новом  обиљежиће наставак спортске лиге у којој ће учествовати будуће спортске звијезде, који ће уз подршку најмлађих, али и старијих навијача, пренијети дух правог спортског надметања а навијачима дочарати амбијент са олимпијских борилишта.

– Све ово довољни су разлози да у четвртак, 16. маја, будете са нама  и уживате у прослави олимпизма и спорта, учествујете у стварању савршене енергије пред почетак Олимпијских игара – позивају из Олимпијског комитета.

„Олимпијски караван“ након Херцег Новог  наставиће пут по Црној Гори и посјетити Подгорицу и Колашин.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here